11 juli-viering Brasschaat

Zoals in vele Vlaamse gemeenten en steden werd 11 juli ook in Brasschaat op gepaste wijze gevierd. Theater, zomerspelen, lokale muziekband, Vlaamse zangavond, geleide wandeling, Eucharistieviering en Vlaamse Feestdag op de markt, slechts een kleine greep uit het aanbod. Apotheose op de dag zelf: na het klassieke ontbijt, een parkpromenade gevolgd door levende muziek met humor en spektakel. Afsluiter was het concert van de Lou Roman Band met diverse artiesten. Net voor het optreden van Coco Jr. gingen de hemelsluizen en paraplu’s open. Dit kon de pret echter niet bederven en ook het vuurwerk ging door. Het optreden van de leerlingen van dansschool Pivolté werd een beetje ingekort door de weersomstandigheden (nat podium). Iedereen tevreden, maar ook de artiesten waren meer dan enthousiast en wilden graag hun ervaringen en toekomstplannen kwijt. Enkele reacties…

Lou Roman: “Voor mij en mijn band is het de 4de keer dat we te gast zijn in Brasschaat. Eerst met Gunter Neefs, daarna Barbara Dex, Paul Michiels en nu met o.a. Udo & Coco Jr.. Een openluchtoptreden in dit land is altijd een uitdaging. Gelukkig werk ik al 20 jaar met dezelfde geluidstechnici die weten wat ze doen. Zij passen zich telkens aan. Dit jaar ben ik 45 jaar bezig met het orkest en heb al vele binnenlandse en buitenlandse artiesten begeleid. Eind dit jaar komt er een concert in de Roma n.a.v. 45 jaar Lou Roman-band. Volgend jaar start een tournee langs de culturele centra met Gunter Neefs. Daarnaast hopen we op vele andere optredens.”

Patrick Onzia: Toen ik in 1987 begon als zanger heb ik Lou Roman ontmoet en het klikte meteen. Een super band met blazers en koor, wat wil je nog meer. Het zijn echt topmuzikanten. Zelf breng ik binnenkort een nieuwe single uit, geschreven door Udo “Vergeet niet te leven”. Ik speel theater, werk voor Studio 100, enz. Stilzitten doe ik zeker niet.”

Udo: “Een openluchtoptreden brengt voor mij de nodige gezonde stress mee. Als artiest wil je dat het publiek telkens met een goed gevoel naar huis gaat en daar draait het om. Nu kom ik net van een live optreden (VRT) op de Grote Markt in Antwerpen en binnenkort ben ik te gast bij VTM aan de kust. Om eerlijk te zijn: er is toch nog meer aandacht nodig voor de Vlaamse artiesten. Mijn nieuw album is net uit en heet “Over prinsen, over draken”, binnenkort volgt er een nieuwe zomersingle en ik werk volop aan een nieuwe tournee. Werk genoeg dus.”

Coco Jr.: “Veel mensen denken als je een artiest niet hoort op de radio of niet op tv ziet dat deze stilzit. Wel het tegendeel is waar, momenteel zit ik midden in een reunie met de Dinky Toys. We hebben een nieuwe single uit, ik zit nu even in een kleine mediastorm. Reeds 25 jaar ben ik professioneel met muziek bezig. Kleine, grote zalen, sportpaleis, open lucht, mij maakt het niet uit, je moet er altijd 100% staan. Ze mogen mij vragen wat ze willen, als het maar over muziek gaat, daarom heb ik vanavond ook enkele Nederlandstalige nummers gebracht. Heel lang geleden maar met zeer veel plezier. We hebben nu een best of uit, ik heb de smaak weer te pakken om de studio in te duiken. Er is alvast veel interesse van de platenfirma.”

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.