2 jeugdteams van Brasschaat Braves op baseball stage naar St. Louis (USA)

Donderdag 1 augustus a.s. vertrekken 2 jeugd teams (U14 en U17) van de Brasschaat Braves voor 11 dagen naar St. Louis, Missouri (USA) voor een baseball stage. Elke baseballer droomt ervan om ooit eens in Amerika te kunnen spelen of toch zeker eens live een Major League Baseball wedstrijd te kunnen zien. Met dit in het achterhoofd kwamen we zo’n anderhalf jaar geleden op het idee om onze jongens (en meisje) gedurende 11 dagen een ongelooflijke ervaring te bezorgen in het Walhalla van baseball. De vooraf bepaalde doelstelling van dit project was de deelnemende spelers hun baseball skills te verbeteren, een MLB experience te beleven, USA life & feel experience, teambuilding en vergroten van de clubsfeer.

Het plaatselijk programma zit dan ook behoorlijk vol.
De dag na hun aankomst zullen de teams deelnemen aan een 3-daags tornooi in Fairview Heights, IL (vlakbij St. Louis) waar ze zich kunnen meten met hun amerikaanse leeftijdsgenoten. Verder staan er op het programma nog verschillende baseball clinics door Amerikaanse coaches, enkele avondwedstrijden tegen plaatselijke teams, een bezoek aan het demo center van Rawlings (waar ze kunnen zien hoe ballen en handschoenen gemaakt worden en batten getest kunnen worden) en als klap op de vuurpijl zullen ze een wedstrijd bijwonen van de Saint Louis Cardinals in Busch Stadium tegen de Pitsburg Pirates.

Omdat de baseball boog niet altijd gespannen kan zijn is er ook afwisseling voorzien in de vorm van een bezoek aan Six Flags, Wet ’n Wild en het bezoeken van de stad Saint Louis.

Om de USA life & feel experience compleet te maken zullen de spelers verblijven bij gastgezinnen

Om dit alles geregeld te krijgen hebben we als Brasschaat Braves samengewerkt met International Athletic Foundation (IAF Belgium). In het verleden hadden zij al verschillende baseball teams naar St. Louis gebracht, waaronder ook in 1988 een cadettenteam van Brasschaat Braves.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.