Bijna 3 miljoen extra voor 232 plaatsen in secundair onderwijs Brasschaat

Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits maakt bijna 3 miljoen euro vrij om extra plaatsen te creëren in Brasschaat. Er worden 232 extra plaatsen voorzien in het secundair onderwijs. “Dankzij de capaciteitsmonitor was aangetoond dat Brasschaat nood heeft aan deze extra plaatsen. Er is een groei van het leerlingenaantal in het secundair onderwijs” zegt Vlaams parlementslid Dirk de Kort.

De volgende 3 jaar komen er 18.500 plaatsen bij in 135 scholen in heel Vlaanderen en Brussel. Het gaat om 16.200 plaatsen in het secundair onderwijs en bijna 2.300 plaatsen in het basisonderwijs. Daarvoor wordt er 151 miljoen euro geïnvesteerd. Om de groei duidelijk in kaart te brengen is er voor het eerst een capaciteitsmonitor schoolinfrastructuur opgemaakt. Die wetenschappelijke studie geeft aan wat het aanbod aan plaatsen is van scholen in steden en gemeenten en waar er plaatsen tekort zullen zijn. Zo kunnen gemeenten en scholen beter plannen en op lange termijn werken.

Ook in Brasschaat komt er tussen 2019 en 2021 een capaciteitsuitbreiding in het onderwijs. Minister Crevits voorziet een bedrag van € 2.850.000 om 232 extra plaatsen te creëren in drie secundaire scholen. Concreet gaat het om het Sint-Michielscollege Brasschaat, Mater Dei Instituut en GO! Atheneum Brasschaat waar de extra plaatsen zullen komen.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.