Bloemencorso Loenhout – Kan het nog mooier en groter?

Foto Bloemencorso Loenhout: Een bezoek aan de maquettevoorstelling is indrukwekkend en spannend met een hoog wauw gehalte.

Ontdek het zelf op de corso maquettevoorstelling

De vaste bezoekers weten het, de bloemencorso van Loenhout wordt elk jaar groter, mooier en beter. Nieuwe ontwerpers, nieuwe technieken, … ieder buurtschap probeert zichzelf elk jaar weer te overtreffen. De corsokoorts begint in Loenhout stilletjes aan weer te groeien. De dahliaknollen zijn geplant, de eerste bouwtenten van de buurtschappen verschijnen in het straatbeeld en na de naderende maquettevoorstelling is er geen houden meer aan. De ontwerpers werken nu nog hard aan hun schaalmodellen, maar op zondag 1 juli worden de wagenontwerpen van 12-18 u. voorgesteld aan het grote publiek in Jeugdhuis De Raap, Dorensweg 9 te Loenhout. Met eet- en drankgelegenheid. Toegang gratis.

Een mini-documentaire en tentoonstelling geven je een impressie van de stoet en dompelen je onder in de wereld van het bouwen van een corsowagen. Iedereen kijkt vooral uit naar het ontwerp van Buurtschap Oud-Dorp. Corso publiciteitsman Dennis van der Meer zegt; “Vorig jaar hebben zij helaas geen grote corsowagen kunnen bouwen vanwege een tekort aan vrijwilligers. Maar dit jaar zijn ze weer helemaal terug en klaar om mee te dingen naar de eerste prijs. Ons corso zou niet compleet zijn geweest mocht Oud-Dorp dit jaar niet hebben meegereden in de stoet.”

Nieuw dit jaar zijn de Dahli Days. Een organisatie van Buurtschap BTM dat vooraf én tijdens de maquettevoorstelling wordt georganiseerd. De Dahli Days starten op vrijdagavond vanaf 20.00 uur met het eerste Dahli Fest in JH De Raap. De lokale DJ’s Mitch en Jenz zorgen voor een fantastische avond. Op zondag kan iedereen zich van 12.00 tot 18.00 uur uitleven tijdens de Volksspelen XL. Inschrijven voor deelname via buurtschapbtm@outlook.com.

Noteer ook alvast de volgende data in uw corso-agenda:
Zondag 26 augustus: Open-Tenten-Dag ism. fietshappening De Schakel en de dahliahut bij Buurtschap KLJ
Vrijdag 7 en zaterdag 8 september: bloemensteekweekend
Zondag 9 september: 67ste editie Bloemencorso Loenhout met Foodtruck festival en Corsobal
Maandag 10 september: tentoonstelling corsowagens
Meer info kan je vinden op www.bloemencorsoloenhout.be of facebook.com/bloemencorsoloenhout.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.