Brasschaat neemt eerste liftbus op CNG in gebruik

Donderdag 29 november werden de sleutels van een nieuwe liftbus op CNG officieel overhandigd aan het gemeentebestuur. Brasschat investeert in de aankoop van een voertuig op aardgas (CNG) en zet zo een belangrijke stap naar een groener voertuigenpark. Distributienetbeheerder Eandis faciliteerde de aankoop van de liftbus.

Op naar een beter klimaat
Met deze aankoop zet Brasschaat alweer een belangrijke stap richting een duurzamer wagenpark. Brasschaat is zich bewust van haar voorbeeldfunctie naar haar inwoners, bedrijven en organisaties. De mobiliteit moet duurzamer worden door het verminderen van het aantal voertuigkilometers en de verbetering van de milieukenmerken van de voertuigenvloot en de gebruikte brandstoffen.

“Momenteel beschikken onze drie dienstencentra elk over een minibus die geschikt is voor rolstoelgebruikers. Het is de bedoeling deze op termijn te vervangen door milieuvriendelijke voertuigen”, zegt OCMW-voorzitter Bart Brughmans. “Ook voor kortere verplaatsingen is dergelijke omschakeling zeker verantwoord. Ook voor onze logistieke diensten van het OCMW maken we ons wagenpark groener”.

Handicar voor Minder Mobielen Centrale (MMC)
De nieuwe liftbus is een milieuvriendelijke CNG-liftbus ter vervanging van een 11 jaar oude voorganger. Die was met haar 300.000km op de teller duidelijk aan vervanging toe.
De handicar met lift en andere accommodaties zal ingezet worden specifiek voor het vervoer van rolstoelgebruikers.

Samen met Eandis naar duurzame mobiliteit
Minder vervuilende voertuigen kunnen een grote rol spelen in het beperken van de klimaatverandering en het verbeteren van onze onmiddellijke leefomgeving. Een van de opties is de vervanging van benzine- en dieselwagens door exemplaren op elektriciteit of aardgas.

Omdat Eandis graag werk maakt van duurzame oplossingen, stelt het haar kennis op vlak van rationeel energiegebruik ter beschikking van de samenleving. Daarom ondersteunt Eandis de steden en gemeenten via concrete acties zoals studies rond mobiliteit en wagenparken, het organiseren van gezamenlijke aankooptrajecten en het plaatsen van eigen elektrische oplaadinfrastructuur of aardgasvulstations.


 

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.