Brasschaats Schlagerfestival

En dan was het zover: zondag 30 juli. Rond de middag verzamelden donkere wolken zich boven het Kerkplein met enkele stevige buien tot gevolg. Vele vrijwilligers hadden de handen vol om alle tafels en banken droog te maken. Toch een zonnige start genomen met Dennie Damaro die vanaf de eerste minuut zorgde dat de sfeer er in zat, gevolgd door De Romeo’s. Ambiance zelfs toen tijdens hun tweede nummer een fikse plensbui alle paraplu’s deed open gaan, puur genieten. Daarna een waaier aan artiesten die het beste van zichzelf gaven. Het Kerkplein stroomde voller en voller.

Micha Marah: “Ik heb lang geen platen gemaakt, maar ik zit niet stil. Meer dan 10 jaar heb ik achter de schermen gewerkt voor mijn managementbureau maar intussen heb ik de draad terug opgepikt. Bij Ment-TV ben ik begonnen, samen met Conny Neefs heb ik een theatershow. Na 3 nieuwe singles ben ik in feite bezig aan een comeback. De dag van vandaag wordt er veel minder neerbuigend gesproken over de Vlaamse Schlager dan enkele jaren geleden. Het gaat erom de mensen te amuseren”.

Ook De Romeo’s kennen Brasschaat: op de vraag of zij nu echt de ideale schoonzonen zijn kregen we een unaniem antwoord: “Dank voor het leuke compliment maar als je alle scheidingen van ons samen optelt is dat niet het geval. Toch niet vergeten dat één van onze familieleden bijna 15 jaar geleden op het Kasteel van Brasschaat zijn/haar huwelijksfeest heeft gevierd. Volgend jaar bestaan we 15 jaar, je zou kunnen zeggen dat het ontstaan van de Romeo’s een Brasschaats tintje heeft, dat jubileum zal niet ongemerkt voorbij gaan. In het Kasteel van Brasschaat hebben we onze eerste bedrijfsfeestjes gevierd. Dit openlucht optreden in Brasschaat bewijst nog maar eens dat mensen willen feesten, dan zijn we van de partij. Ons nieuwe album “Vrienden voor altijd”, is onlangs verschenen. De single van dat album “Feest in de kroeg” is net uit. Later volgt nog een feestnummer, een echte meezinger. Wat ons betreft doen we samen nog 15 jaar. We hebben er plezier in, anders moet je ermee ophouden en dat zijn we zeker niet van plan!”

Koen Verberck merkte de regen nauwelijks: “Het is ongelooflijk wat hier gebeurt, hopelijk een volgende editie. Het publiek is alvast vragende partij. Toen ik met het idee op de proppen kwam, werd ik een beetje weggelachen, maar nu is bewezen dat er echt een enorm groot publiek is voor dit genre. Na de live uitzending ben ik meermaals positief aangesproken over dit initiatief. Hopelijk komt er een vervolg al is het in mijn geval enkel als dj… geen probleem”

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.