Brasschaatse scholen krijgen bijna 500.000 euro subsidies

Brasschaatse scholen krijgen bijna 500.000 euro subsidies om hun sportinfrastructuur te verbeteren én open te stellen voor sportclubs

Schepenen Dirk de Kort, Sophie De Roeck (allebei CD&V) en Adinda Van Gerven (N-VA) zijn tevreden met de subsidies voor de sportinfrastructuur van Brasschaatse scholen. Samen krijgen het KTA, Gibo Driehoek en Mariaburg en het Sint-Michielscollege bijna 500.000 euro aan subsidies van ministers Hilde Crevits en Philippe Muyters. Dankzij deze subsidies krijgen de Brasschatenaren betere sportinfrastructuur: niet alleen de leerlingen, maar ook heel wat sportclubs. De sportinfrastructuur wordt na de schooluren immers opengesteld voor sportclubs.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters kennen in totaal 11 miljoen euro toe aan 87 scholen om hun sportinfrastructuur naschools, in het weekend en in de vakantie open te stellen voor sportclubs. De scholen krijgen een subsidie voor infrastructuurwerken of exploitatiekosten.

Dirk de Kort, schepen voor patrimonium (CD&V): “We zijn blij dat we dankzij deze Vlaamse subsidies het patrimonium van onze Brasschaatse scholen niet alleen kunnen verbeteren, maar ook kunnen delen met onze sportverenigingen.”

“Met deze investeringen kunnen we nog meer inzetten om iedereen in beweging te krijgen, met een verbeterde sportinfrastructuur”, zegt Adinda Van Gerven, schepen voor sport (N-VA). Ook schepen voor onderwijs, Sophie De Roeck (CD&V) is tevreden: “De scholen kunnen hun infrastructuur verbeteren én evolueren naar brede, open scholen die ingebed zijn in hun buurt dankzij het delen van die faciliteiten.”

De investeringen variëren van een volledige renovatie van de sporthal van het KTA Brasschaat (230.000 euro), het bouwen van kleedkamers boven de turnzaal bij GIBO Driehoek (170.000 euro), het installeren van een automatisch toegangsbadge-systeem bij GIBO Mariaburg (28.000 euro) en de renovatie van de sportvloer van het Sint-Michielscollege (40.306 euro).


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.