Crazy Crochet breekt wereldrecord grootste gehaakte deken…

Crazy Crochet breekt wereldrecord grootste gehaakte deken voor goed doel vzw Villa Max

Het wereldrecord grootste gehaakte deken is gebroken! Of toch tenminste als het aan Kathy Vanden Broek en Yves Bisschops ligt, de bezielers van het project Crazy Crochet. Crazy Crochet zet zich in voor vzw Villa Max, een organisatie die gezinnen met een ongeneeslijk, mogelijk levensbedreigend ziek kind een ontspannende en kosteloze vakantie schenkt. Vzw Villa Max zorg voor aangepaste accommodatie en ook voor allerlei leuke activiteiten en uitstappen.

Naast een mooi centje in het laatje voor vzw Villa Max, is het einddoel van Crazy Crochet het wereldrecord grootste gehaakte deken te breken en dat is een enorme uitdaging. Want het huidige grootste gehaakte deken is 11.148,50 m² groot, groter dan een voetbalveld dus. Crazy Crochet wilt zeker gaan voor 12.000m² of maar liefst 8000 dekentjes van 1m x 1,5 m.

Maar Crazy Crochet wilt nog ietsje meer doen …
Het project wilt een ware community in het leven roepen, toffe samenwerkingen op gang zetten tussen jong en oud, tussen scholen en bedrijven, tussen rusthuizen en jeugdbewegingen, tussen particulieren en overheidsinstanties. Crazy Crochet wilt verbinden… van mens tot mens… en roept iedereen op om mee te helpen.

“ De vakantieweken van vzw Villa Max gaan door in de vakantiehuisjes van Casa Ametza te Brasschaat, de prachtige plek waar ik werk”: zegt Kathy Vanden Broek “Mijn collega’s en ik krijgen vaak van de ouders van de zieke kinderen te horen dat zo’n vakantieweek van vzw Villa Max echt aanvoelt als een warm dekentje en zo is het idee voor Crazy Crochet ontstaan. Toen ik te weten kwam welk record er gebroken moest worden, besefte ik dat ik hulp nodig zou hebben…veel hulp. Maar ik zag ook meteen dat mijn idee een prachtig samenhorigheidsgevoel zou kunnen oproepen en verbindend zou kunnen werken. Eigenlijk net zoals vzw Villa Max telkens doet.”

Crazy Crochet is inderdaad een ambitieus maar tegelijkertijd ook een heel toegankelijk, plezierig en verrassend creatief project. De startdatum is vastgelegd op 21 december 2018 tijdens de warmste week van Studio Brussel. Volgend jaar, op 21 december 2019, zal het deken van Crazy Crochet uitgespreid worden en het liefst voor een officieel jurylid van het Guinness Book of World Records. Noteer dus zeker deze data al in uw agenda!

“Het is een prachtig initiatief waar we heel graag onze schouders mee onder zetten” aldus Yves Bisschops van vzw Villa Max. “ Een jaar lang mensen en organisaties verbinden die samen voor het grootste gehaakte deken van de wereld gaan en dat dan nog eens ten voordele van vzw Villa Max. Kan een initiatief nog warmer en mooier zijn? We hopen dan ook dat we voldoende partners vinden die ons helpen bij het slagen van dit prachtige project. De datum is natuurlijk niet zomaar gekozen; 21 december is de start van de winter en een warm project zoals vzw Villa Max kunnen we dan ook maar best warm houden. Ik ben ervan overtuigd dat het voor het komende jaar alvast gaat lukken”

Doe jij mee met Crazy Crochet?
Zo wordt het deken niet alleen het grootste maar ook het warmste deken van de wereld… Je kan Crazy Crochet steunen op volgende manieren:
• Haak een dekentje van 1mx1,5m met een persoonlijke twist en laat het ons weten op crazycrochetbelgium@gmail.com
• Geef jezelf op als crazy vrijwilliger
• Geef een warm financieel steuntje op het rekeningnummer van vzw Villa Max:
BE64 1030 3819 7052 met vermelding van “Crazy Crochet”
• Volg, like en share Crazy Crochet op Facebook en Instagram
• Post foto’s van jouw mooi(e) dekentje(s) en haakmomenten #CrazyCrochetBelgium

Achteraf wordt het deken weer uit elkaar gehaald. Een deel van de dekentjes wordt geschonken aan enkele goede doelen, het andere deel wordt geveild ten voordele van vzw Villa Max.
Crazy Crochet…..a new way of caring!

Voor meer informatie:

Kathy Vanden Broek
crazycrochetbelgium@gmail.com +32 (0)475 79 95 09

Yves Bisschops
yves.bisschops@vzwvillamax.be +32 (0)486 44 27 60

http://www.vzwvillamax.be/kom-in-actie/crazy-crochet
https://www.facebook.com/warmdekentje.be


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.