Dorpsdag 40 – Ivo Bellens

Eerder kondigden we reeds de 40ste dorpsdag aan die zal doorgaan op zondag 3 september. Dit werd feestelijk gevierd in het mooie kader van de Oude Hoeve aan de Grasdries. Niet enkel het huidige Dorpsdagcomité maar ook enkele iconen die mee aan de wieg stonden van de eerste Dorpsdag, waren present. Tijd en stof genoeg om enkele aan het woord te laten, alsook enkele trouwe deelnemers.


Als ondervoorzitter ben ik al 12 jaar betrokken bij het Dorpsdagcomité, maar destijds was ik nauw betrokken voor de stand van de Tekenacademie Sint Michiel, je kan stellen dat ik op die manier elke Dorpsdag heb meegemaakt. 40 Jaar Dorpsdag valt net samen met 35 jaar verbroederingscomité Brasschaat-Bad Neuenahr-Ahrweiler. Zonder overdrijven mag ik zeggen dat ik destijds de allereerste contacten heb gelegd. Toen werkte ik op de Cultuurdienst en ook toerisme was mijn bevoegdheid. Gesprekken met betrokken burgemeester en de Duitse Consul Generaal die toen in Brasschaat woonde werden gerealiseerd. Later werd er een apart comité opgericht dat jaarlijks vanuit de gemeente een dotatie mag ontvangen. Tijdens Dorpsdag vervul ik in feite 2 taken: in de voormiddag ben ik één van de baancommissarissen voor het gedeelte Bredabaan-noord. Na de middag ben ik chef protocol en zorg voor de nodige begeleiding van alle genodigden. Cultuur, sport, jeugd en de middenstand zijn na al die jaren nog steeds present. Deze formule kan zeker nog jaren mee.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.