Een nieuwe sportschuur voor Gooreind

De sportievelingen in Gooreind kunnen starten met aftellen. Eind dit jaar start aannemer DCA met de bouw van een nieuwe sporthal in Gooreind. Tegen het seizoen 2018-2019 moet de bouw klaar zijn. Verenigingen die wensen gebruik te maken van de nieuwe sporthal, laten dit best zo snel mogelijk weten aan de sportdienst.

Het uitzicht van een schuur
Polo Architects uit Antwerpen tekende de plannen voor de nieuwe sportinfrastructuur. De sporthal komt in het sportpark aan de Eikendreef en krijgt de atypische vorm van een schuur zodat ze mooi integreert in de natuurlijke omgeving van het domein Koch in Gooreind.

Door zijn vorm en materialisering nestelt hij zich perfect in zijn omgeving, zonder te aanwezig te zijn. Daarnaast eist het als volume zijn plek op in het nieuwe sportpark. Een strategische positionering van de ruimten en de gevelopeningen genereert boeiende zichten en doorzichten voor zowel gebruikers als passanten. Zowel intern als extern verkrijgt het gebouw een hoge transparantie. Intern ontstaat er een visuele realisatie tussen de sportzaal en de andere publieke ruimten. Extern vangen voorbijgangers een glimp op van de sporters en supporters. Via grote glaspartijen staan bezoekers en sporters continu in relatie met elkaar.

Een volwaardige sporthal met grote danszaal én horecazaak
De kosprijs van de sporthal bedraagt zo een 3,7 miljoen euro. De nieuwe sportschuur beslaat een 2.500 m² en zal naast de eigenlijke sportzaal ook 8 kleedkamers, het nodige sanitair en een aparte bergruimte voor de atletiek bevatten. Het wordt een volwaardige sporthal waarin alle balsporten (in competitie) kunnen gespeeld worden. De sportschuur krijgt ook een grote danszaal én een echte horecazaak met een terras aan de zuidkant. Zo kunnen ook fietsers en wandelaars er via het knooppuntennetwerk even verpozen.

Herverdelen en uitbreiden van gebruiksuren
Maar de ontwikkeling van het sportpark stopt niet met de bouw van de sporthal. Eerder werd er al een kunstgrasveld aangelegd voor Gooreind VV en binnenkort starten de gesprekken met de Gooreindse Atletiekclub om er een nieuwe piste te realiseren.

De sporthal in Gooreind wordt het derde sportcomplex in de gemeente, want ook Wuustwezel en Loenhout hebben een sporthal. Verschillende sportverenigingen waren aan uitbreiding toe en dat is nu mogelijk door deze verhoging in capaciteit. Daardoor kan er een herverdeling van de locaties en gebruiksuren uitgewerkt worden. Ook hopen we nieuwe sporten en verenigingen aan te trekken. Verenigingen die interesse hebben om deze nieuwe sportschuur te gebruiken, nemen daarom best nu al contact op met de sportdienst.

Eerste steenlegging voor de nieuwe sporthal in Wuustwezel


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.