Femma Brasschaat centrum – Daguitstap naar Namen

Donderdag 21 september vertrekt onze autobus om 7h30 naar Namen ( vertrek op het kerkplein ). Na een ochtendkoffie bezoeken we het parfumerie-atelier van Guy Delforge, gelegen op de top van de citadel van Namen. Daar leren we hoe een parfum wordt samengesteld: de verschillende basisgeuren en daarna de subtiele mengelingen. In de geurkamer kan je je neus op de proef stellen en zien of hij de verschillende geuren herkent… We ronden af met een bezoek aan de winkelruimte waar iedereen vrij is …Na het middageten ( dranken voor eigen rekening ) komt een Nederlandstalige gids ons ophalen voor een stadswandeling. Na deze wandeling bezoeken we met onze gids de prachtige kerkschat van Hugo Oignies: het is een schitterende 13e-eeuwse kerkschat, bestaande uit een 50-tal stukken, hoofdzakelijk religieus edelsmeedwerk, gemaakt door broeder Hugo en de medewerkers van zijn atelier. De kerkschat dateert van ong 1228/1238 en is wereldberoemd.

Na dit bezoek , wandelen we naar het “ Maison des Desserts” , een gevestigde waarde in Namen maar ook in de wijde omgeving. Daar drinken we koffie met een stuk taart en die zijn allemaal om ter lekkerst. Daarna rijdt onze bus terug huiswaarts waar we – als alle verkeer meevalt – zijn rond 20h00/20h15.

De prijs ( bus + chauffeur + toegang/gids parfumerie + gids stadswandeling en kerkschat ): € 29 pp
De prijs ( ochtendkoffie + middagmaal – dranken voor eigen rekening + koffie en taart ): € 23 pp
De totaalprijs van deze uitstap is € 52 pp ( ledenprijs) en € 57 pp ( niet leden).
Inlichtingen en inschrijven bij Esther Weymeersch – tel 03.344 07 96. Gelieve steeds eerst te telefoneren om de namen door te geven van u en evt medereizig(st)ers + telefoonnummer en dan pas te betalen op het rekeningnummer van Femma Brasschaat centrum BE28 1030 4543 9720.


 

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.