G_Baskettornooi BC Cobras met recordaantal deelnemers

Meer dan 170 basketters met een verstandelijke beperking, begeleid door een dertigtal trainers en tien scheidsrechters. Daarmee brak BC COBRAS, de basketbalclub van Brasschaat en Schoten, het deelnemersrecord in de achtste editie van haar G-baskettornooi.

Een vol huis dus in sporthal De Zeurt in Schoten op zondag 18 februari, sporthal en cafetaria op maximale capaciteit. Elf clubs uit heel Vlaanderen vaardigden 33 ploegjes af om in Schoten op vier verschillende G-basketniveaus de strijd aan te gaan. Er werd gelachen, er was af en toe een traantje, maar er werd vooral heel fair gesport. G-basket, G-sport in het algemeen, wordt gekenmerkt door het enorme respect dat er bestaat tussen de spelers en de begeleiders van alle teams.

Aan het einde van de dag werden de prijzen voor beste vrijworpspecialist uitgedeeld en kreeg iedere deelnemer een welverdiende medaille. Voor die honneurs tekenden schepen Adinda Van Gerven (Brasschaat), schepen Iefke Hendrickx (Schoten) en topbasketter Yannick Desiron van eersteklasser Limburg United.

Voor meer info over G-basket in Schoten en Brasschaat: eddy.neefs@skynet.be

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.