Gemeente biedt renovatie-audit aan

Het gemeentebestuur besliste om iedereen die – met het oog op een energiezuinige renovatie van een bestaande woning een audit laat uitvoeren – recht heeft op een subsidie.

“Met de renovatie-audit wordt het voor onze inwoners heel eenvoudig om hun woning op een goede en duurzame manier te renoveren. Ter ondersteuning van het gemeentelijk energiebeleid en het Klimaatactieplan biedt intercommunale IGEAN de uitvoering van renovatie-audits in privéwoningen aan. Dat betekent dat er een energiedeskundige langskomt voor een controle. Hij checkt onder meer de isolatie in uw woning en de manier waarop u verwarmt en warm water produceert. U ontvangt een verslag waarin men de mogelijke energiebesparende maatregelen zal voorstellen. Zo’n professionele audit kost circa 550 euro. Omdat dit toch een aanzienlijke kostprijs is, maar wij als gemeente toekomstige verbouwers willen stimuleren om het toch te laten doen, kennen we een subsidie toe. Zo wordt de drempel om een audit te laten uitvoeren verlaagd en kunnen we burgers aanzetten om ook effectief over te gaan tot de uitvoering van de energiebesparende maatregelen.” zegt schepen van milieu Dirk de Kort.

De gemeentelijke subsidie bedraagt 100% van de gefactureerde kosten met een maximum van 500 euro per bestaande woning. De subsidie wordt uitbetaald wanneer enkele van de voorgestelde werken ook effectief zijn uitgevoerd.

“Deze maatregelen is afgestemd op andere ondersteuningen rond woonbeleid. Wie een renovatie-audit laat uitvoeren kan naadloos instappen in het BENOVEREN-project van EANDIS. Het is nu echt het moment om je woning duurzamer te maken. Dit is goed voor je eigen wooncomfort, je budget en voor het milieu” zegt schepen van wonen Niels de Kort.

Meer informatie over de inhoud van de renovatie-audit en het aanvraagformulier is terg te vinden op de website van IGEAN.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.