Gemeente investeert volop in jeugdinfrastructuur

De gemeente Brasschaat maakt 24.800 euro vrij voor de renovatie van drie jeugdlokalen. “De gemeente investeert volop in jeugdinfrastructuur. Er zijn werken gepland bij Chiro Bethanie en Chiro Kaart. Bij Scouts Sint-Michiel is de renovatie al helemaal afgerond” aldus schepen Niels de Kort.

De gemeente verleent een investeringstoelagen aan jeugdverenigingen voor de bouw of verbouwing van hun infrastructuur. De toelage bedraagt 75% van de bewezen kosten.

Voor 2018 hebben drie verenigingen een aanvraag ingediend. Chiro Bethanie krijgt een toelage van bijna € 10.000. De budgetten worden gebruikt voor de vernieuwing van het plafond in 7 lokalen en de gang. Chiro Kaart krijgt een toelage van € 6.786,48 voor de plaatsing van nieuwe deuren. Ook de basketpalen zullen worden vernieuwd.

Scouts Sint-Michiel realiseerde een grondige renovatie van de lokalen. Er werd werk gemaakt van een behandeling tegen opstijgend vocht, nieuw plexiglas, opschuren betonvloer, herstelling sanitair, schilder- en elektriciteitswerken. De jeugdvereniging krijgt een subsidie van € 8.000.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.