Klassiek in het Park 2018

5 Jaar geleden gestart als “Brasschaat Klassiek” en voor deze lustrum-editie omgedoopt tot Klassiek in het Park. Met die naamswijziging willen de organisatoren met deze formule zowat heel Vlaanderen bereiken. Het concept blijft echter onveranderd, de bakermat is en blijft Brasschaat. Zoals gebruikelijk 2 concertavonden met de start op vrijdag de 13de juli. Om die reden werd er muzikaal gestart met de Noodlotsymphonie van Beethoven en Dance Macabre van Camille Saint-Saëns. Deze stukken werden vertolkt door de befaamde concertpianiste Eliane Rodriguez (coach van o.a. Thomas Vanderveken). Na de pauze werden sopraan Leisbeth Devos, tenor Stefan Cifolelli en bariton Ronan Collet begeleid door het Robert Groslot Ensemble. “Figaro Revisited” werd een bloemlezing uit de drie opera’s van Figaro. Verder wist grootmeester Groslot met Mozart, Chopin, Rossini en Paisiello op geestige wijze de standpunten inzake de liefde tussen man en vrouw muzikaal te vertolken.

Totaal nieuw waren 2 jonge solisten die voor de eerste keer voor zo’n groot publiek hun muzikaal kunnen mochten tonen. Eind 2017 deed vzw Klassiek in ’t Groen een oproep naar jong instrumentaal solotalent tussen 9 en 15 jaar. Artistiek directeur Robert Groslot beoordeelde een tiental kandidaten en selecteerde uiteindelijk 2 laureaten. Vrijdag mocht de jonge pianiste Alexandra Krinkels een vierhandig stuk spelen mat Eliane Rodriguez. Zaterdag bracht Jappe Dendievel deel één uit het fagotconcerto van Weber gesteund door het Groslot Gala Orkest. Nog nooit was het zo stil op de concertweide, een kippenvelmoment werd aangekondigd en dit was niet overdreven: pure klasse.

Zaterdag nam Robert Groslot het publiek mee op een concertreis door Rusland. Sopraan Hanne Roos, tenor Denzil Delaere, het koor Fine Fleur samen met het Groslot Gala Orchestra brachten werk van o.a. Glinka, Tchaikovsky, Khatchaturian, Rachmaninov, Borodin en Prokofjew. Ook Lehar, Verdi en Heuberger stonden op het programma.

Zoals de traditie het wil werd zaterdag afgesloten met een heus bal populaire, letterlijk alle stoelen aan de kant en walsen op een reuze dansvloer. Ditmaal geen burgemeester of schepen maar Davi Brocatus met partner mochten dit walsfestijn openen. Het wereldrecord koppels op de dansvloer werd ook dit jaar net niet gehaald. De organisatoren houden vol: “Ooit zal dit lukken in Brasschaat”.

De grote afsluiter was het optreden van dansschool Pivolté die met een ballet op muziek uit Het Zwanenmeer van Tchaikovsky iedereen wist te bekoren. Alweer een geslaagde editie die gegarandeerd voor vervolg zal zorgen.

Comments are closed.