Neem jij ook wel eens de Mobit-deelfiets?…

… Dan ben jij één van de 782 Brasschaatse gebruikers!

“Het Mobit-systeem is een succes”, zegt Dirk de Kort: “We begonnen begin september 2018 met 51 gebruikers, tot meer dan 780 gebruikers begin 2019. Bij die gebruikers zien we voornamelijk jonge mensen, maar ook oudere mensen – tot 70 jaar – maken gebruik van de deelfietsen. Door deelfietsen te voorzien in je gemeente kunnen mensen gemakkelijker naar een bushalte of treinstation fietsen. Zo laten ze sneller hun wagen staan. Soms kan het ook een alternatief zijn voor openbaar vervoer: ’s nachts rijdt er geen bus of trein, maar kan je wel met de deelfiets naar huis gaan van een feestje.”

Van begin september 2018 tot eind december werd al meer dan 3.000 km gefietst. 3.000 km waarvoor anders misschien de auto genomen werd: win-win op vlak van luchtkwaliteit én vlot rijden. In februari zagen we al ongeveer 284 ritten per week.

Wanneer nemen we een deelfiets? Vooral tijdens de spitsuren (7u-8u en 16u-19u), maar ook in de namiddag en ’s nachts. ’s Nachts is het immers een goed alternatief voor het openbaar vervoer.
Wil jij ook fietsen met een Mobit deelfiets?
Kijk dan verder op www.mobit.eu


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.