Ppoëziewedstrijd Dichter in Beeld

De bib van Brasschaat organiseert tot en met 11 november 2017 de poëziewedstrijd Dichter in Beeld. Deelnemers vanaf 16 jaar kiezen een foto uit het digitale album van de wedstrijd en schrijven er een passend gedicht bij. Elke deelnemer mag maximum 3 gedichten insturen.

Het beeldmateriaal wordt dit jaar aangeleverd door de laureaten van FotoForum Brasschaat 2016 en hun artistieke vrienden. De ingezonden gedichten worden beoordeeld door een professionele jury (Peter Holvoet-Hanssen, Noëlla Elpers, Monique Bol, Ilse Weber, Daniël Billiet en Goedele Horemans).

De winnaars kunnen rekenen op mooie geldprijzen, gaande van 1000 euro voor de winnaar tot 250 euro voor de derde prijs. Er is een speciale prijs van 250 euro voor de jonge belofteprijs, bedoeld voor de meest talentvolle, jonge dichter tussen 16 en 21 jaar.

Nadien bundelt de bib de 10 beste gedichten en het beste gedicht van de jonge belofte samen met de bijhorende foto’s in een dichtbundel en schenkt ze aan de 11 laureaten.

Deelnemen?
Lees het wedstrijdreglement en mail je gedichten samen met het inschrijvingsformulier naar sjat.franssen@brasschaat.be. Al de nodige info vind je op http://brasschaat.bibliotheek.be
Einde januari, tijdens de prijsuitreiking, dragen leerlingen van de gemeentelijke academie voor muziek en woord de winnende gedichten voor en wordt de tentoonstelling met de winnende gedichten en de bijhorende foto’s in de bib geopend.

De openbare bibliotheek Brasschaat organiseert poëziewedstrijd “Dichter in Beeld” 2017-2018 in samenwerking met laureaten van FotoForum Brasschaat 2016, bevriende fotografen en de gemeentelijke academie voor muziek en woord en met de steun van Standaard Boekhandel Brasschaat.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.