Theater Zeemanshuis brengt Schippersstraat

SCHIPPERSSTRAAT is een theaterervaring voor letterlijk IEDEREEN. Je kan daar dan ook IEDEREEN mee naartoe brengen. Naast jezelf, je familie, je vrienden, je kennissen, je buren, je collega’s en alle andere relaties. En zelfs degenen die denken dat theater niks voor hen is.
Als je wil kan je vooraf ook een stadswandeling maken naar en door het Schipperskwartier van nu, begeleid door professionele gidsen die verhalen vertellen van toen.
De ticketverkoop is al opgestart en verloopt veelbelovend. Het is daarom voor een groep aan te raden nu al een optie te nemen op een aantal plaatsen.

Van 17 augustus tot 17 september brengt Theater Zeemanshuis SCHIPPERSSTRAAT, het intussen legendarische volksstuk van Jos Houben, met liedjes van John Lundström. Regisseur Alex Van Haecke zegt over het stuk:

“Dit jaar, in oktober, wordt Schippersstraat 40 jaar en hoe ouder die milieuschets, over het authentieke reilen en zeilen in de ooit wereldwijd “gerenommeerde” Antwerpse Rosse Buurt, wordt hoe meer die theatervoorstelling als cultureel erfgoed mag beschouwd worden.

Het stuk is gesitueerd in 1922. Morgen, 15 augustus, gaat, ook in “de hoerenbuurt”, de jaarlijkse processie uit. En vandaag is het slecht weer. Dat werkt bij heel wat autochtonen van Het Schipperskwartier op hun “zenuweje”. Zowel bij Marie, de bazin van het “logementshuis” voor Noorse en Zweedse zeemannen; als bij Jos de polis; Lieske de wasvrouw; drankorgel/pianist Gerard en “de maskes” Bet en Jeannette.

Spitum, de wat gehandicapte manus voor diverse karweien, trekt zich van het weer niks aan. Hij is volop bezig met het zoeken naar de schat van Brabo en Stavros de Griek blijft, als lokale playboy/pooier, weer of geen weer door de Schippersstraat heen swingen. De matrozen Sven, Birgen en Sören proberen met liters “bok” hun heimwee naar huis wat weg te spoelen en tante Mit komt in “de koffendras lezen” om al dan niet de toekomst te voorspellen. En dan verschijnt ineens, na 32 jaar ongewettigde afwezigheid, Jef, de man van bazin Marie, opnieuw in haar leven.

En meer moet dat niet zijn om van het authentieke verhaal over zijn kinderjaren in de Schippersstraat, dat volkszanger John Lundström 40 jaar geleden aan dramaturg Jos Houben vertelde, een inmiddels iconische theaterproductie te maken.”

Van 17 augustus tot en met 16 september 2017 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12, Antwerpen.
Tickets en info: www.theaterzeemanshuis.bewww.fakkeltheater.be – 070 246 036

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.