Wuustwezel lanceert vermissingsfiche dementie

Gemeente Wuustwezel lanceert een vermissingsfiche voor personen met dementie. Zij raken immers makkelijk de weg kwijt of geraken op de dool. Voor de mantelzorgers is dat niet alleen schrikken, maar het brengt ook een hoop extra zorgen met zich mee. “Wij hopen van harte dat dit initiatief de veiligheid van personen met dementie een beetje verbeterd en ook de zorg van mantelzorgers wat verlicht,” zegt May Aernouts, schepen van ouderenbeleid. “Hopelijk maken heel wat mantelzorgers gebruik van deze fiches.”

Dementievriendelijke gemeenteWuustwezel ging vorig jaar het engagement aan om een dementievriendelijke gemeente te worden. Als eerste stap werden er 3 EHBD rugzakken (eerste hulp bij dementie) gelanceerd met allerlei info, boeken, een film en spel over dementie. De rugzakken kunnen worden ontleend in de bib.

Met de dementiefiche is nu ook de tweede stap een feit. Met deze fiche wil Wuustwezel het makkelijker maken om iemand die vermist is zo snel mogelijk en in goede conditie terug te vinden. De fiche bevat:
• Een checklist met tips wat te doen wanneer een persoon met dementie vermist is.
• Deel 1 met relevante gegevens van de persoon met dementie en contactgegevens van de mantelzorger(s). Deze vul je meteen in.
• Deel 2 bevat info die je moet invullen op het moment van vermissing.

De fiche kan je downloaden op wuustwezel.be via formulieren Een papieren exemplaar kan je verkrijgen op het gemeentehuis, in de dienstencentra en het sociaal huis.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.