Zaterdag 17 juni: DORPSDAG – ‘Wezel Zomert’ & zondag 18 juni: WIELERWEDSTRIJD

’s-Gravenwezel feest en bruist tijdens kermisweekend van 17 & 18 juni 2017, met XL-versie van de Dorpsdag op zaterdag en wielerwedstrijd op zondag. Al jarenlang is het tijdens het negende weekend volgend op Pasen kermis in ’s-Gravenwezel. Ook dit jaar wordt met deze traditie aangeknoopt en organiseren Wezelse verenigingen diverse activiteiten tijdens het kermisweekend op 17 en 18 juni.

Zaterdag 17 juni: DORPSDAG – ‘Wezel Zomert’
De Dorpsdag staat ook tijdens de editie van 2017 garant voor sfeer en ambiance in de Parel der Voorkempen. Onder de noemer ‘Wezel Zomert’ brengt de Dorpsdag de zomer naar het centrum van ’s-Gravenwezel, met een gevarieerd programma voor jong en oud. Traditiegetrouw vindt de Dorpsdag in de Kerkstraat plaats, en is er ook de kermis op het Lodewijk De Vochtplein. Maar er is meer, want de Dorpsdag breidt dit jaar uit naar de Wijnegemsteenweg. “De vraag voor deze uitbreiding leefde al enkele jaren onder de lokale handelaars die gevestigd zijn op de Wijnegemsteenweg. Logisch dus dat wij met het Dorpscomité heel wat inspanningen hebben gedaan om de gemeente ervan te overtuigen om ook de Wijnegemsteenweg te mogen afsluiten,” zeggen Bart Lauryssen en Marc Vermeiren van het organiserende Dorpscomité van ’s-Gravenwezel. De organisatie trekt resoluut de kaart van een evenwichtig evenement dat de focus legt op de beide straten. “Uitbreiden enerzijds mag niet leiden tot inboeten anderzijds. Wij vinden het heel belangrijk dat alle handelaars en andere deelnemers in zowel de Kerkstraat als de Wijnegemsteenweg dezelfde mogelijkheden krijgen. Het is onze bedoeling er een gezellig en bruisend geheel van te maken,” zeggen Stefanie Vervoort, Johan Van Ginneken, Marc Vermeiren en Bart Lauryssen van het Dorpscomité volmondig.

Veel lokale handelaars uit de Wijnegemsteenweg en de Kerkstraat, maar ook van daarbuiten, zetten op 17 juni dus hun beste beentje voor en tonen de troeven van hun aanbod tijdens de extra lange feestmarkt. Ook diverse lokale verenigingen zetten zich in de kijker en tal van marktkramers maken de feestmarkt compleet. Naast de feestmarkt zijn er nog heel wat andere activiteiten die voor de nodige gezelligheid zorgen. Zo zijn er diverse acts en muziekoptredens, met onder meer Jackie-T, Circant en Time-Out. De andere namen houdt de organisatie graag nog even stil, zodat iedereen ze kan komen ontdekken tijdens de Dorpsdag. Ook BOXS is dit jaar van de partij tijdens de Dorpsdag. De BOXS Expo, die gevestigd is in de Kerkstraat 17, brengt dan een finissage van topfotograaf Guy Kleinblatt, fijn omkaderd met een ginbar. En ook aan de allerkleinsten werd uiteraard gedacht, want naast de kermis zal er ook allerhande kinderanimatie zijn.

De Dorpsdag gaat van start om 17u (een uurtje vroeger dan vorige jaren dus) en wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk om 23u, onmiddellijk gevolgd door een afterparty. DJ Nicolas tekent hiervoor present. Hij zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er ook na 23u nog een tijdje kan worden doorgefeest. Place to party is de feestzaal van het Dorpshuis, Kerkstraat 24.
De toegang is GRATIS.

Zondag 18 juni: WIELERWEDSTRIJD
Wielerfans komen aan hun trekken tijdens de wielerwedstrijd voor Eliterenners zonder contract en Beloften Cycling Vlaanderen.
Vertrek: 15u
Afstand: 112 km (28 ronden)
Omloop: Kerkstraat, Moerstraat, de Dreef van Zonnebos, Sint-Jobsteenweg, Kerkstraat
Koersformaliteiten en vertrek/aankomst: Café Hof van Wezel, Kerkstraat 34
De toegang is GRATIS.
Organisatie: Koninklijke Wieler- en Atletiekclub Wezel Sportief vzw ’s-Gravenwezel
Meer informatie: vermeiren.marc1@telenet.be, 0496 83 35 27
Van zaterdag 17 t/m dinsdag 20 juni: KERMIS
Vier dagen lang zijn er diverse attracties op de kermis op het Lodewijk De Vochtplein.

Organisatie: Dorpscomité ’s-Gravenwezel
Meer informatie:
dorpscomite.sgravenwezel@telenet.be, 0496 18 03 88
Voor marktkramers: walter.pauwels@schilde.be, 03 380 14 83


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.