Zwemmen van Dover naar Calais voor het goede doel

Op 9 juli 2019 gaat Bart Speltincx een enorme uitdaging aan. Hij gaat een poging ondernemen om van Dover (Engeland) naar Calais (Frankrijk) te zwemmen. Hij doet dit niet zomaar. Hij zwemt ten voordele van 2 goede doelen met name woon- en zorgcentrum De Mick (Brasschaat) en internaat De Link (St-Niklaas). Dit is een internaat voor kinderen met een beperking waar Bart werkzaam is als opvoeder.

Wanneer Bart van Engeland naar Frankrijk wil zwemmen, moet hij meer dan 32km zwemmen. Alsof dat nog niet moeilijk genoeg zou zijn, zijn er nog andere factoren die de poging kunnen bemoeilijken. Zo moet er rekening gehouden worden met het feit dat je zeeziek kan worden van de deining van de zee. Een andere factor waar zeker ook rekening mee gehouden moet worden is de koude van het zeewater. Want tijdens de oversteek van het kanaal is het dragen van een pak verboden. De zwemmer mag zich wel inwrijven met vet om zich te beschermen tegen de koude.

Bart zal ongeveer 2 jaar aan het trainen zijn op het moment dat hij zijn poging onderneemt. Momenteel zwemt hij tussen de 35 en 45km per week (in verschillende trainingssessies). Daarnaast wordt er ook getraind om te eten in het water, want het is voor de zwemmer, gedurende de ganse overtocht, verboden om de boot aan te raken.

Wie meer wil te weten komen over dit project kan altijd terecht op de website: www.mlzwemt.be of op de sociale media facebook en instagram. We willen nog even meegeven dat giften vanaf € 40 fiscaal aftrekbaar zijn.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.