Wandel je fit, van 4 naar 20 kilometer in 15 weken. Een initiatief van OLO, Sport Plus en de gemeente Brasschaat. Start op woensdag 22 maart, 10u.

Wie vanaf woensdag 22 maart in de buurt van De Inslag passeert, loopt veel kans om een super gemotiveerde groep wandelaars aan te treffen. Mensen van allerlei slag: mensen met of zonder een handicap, mensen die mekaar wel al of nog niet kennen, mensen al dan niet in een rolstoel, … Wat hen bindt? Wandelen. Genieten van de natuur. Openstaan voor nieuwe mensen en ervaringen.

Twee jaar geleden startten volwassen cliënten van OLO vzw (voluit ‘Openluchtopvoeding’) met dit project: mensen met een beperking die dagbesteding volgen bij OLO aan de Miksebaan 264.
‘Waarom als activiteit niet eens goed aan onze conditie werken?’, dachten ze samen met hun begeleiders. En zo ontstond ‘Wandel je fit’. In een goede 3 maanden tijd evolueerden ze van beginnelingen naar ervaren stappers. Of ‘rollers’, want ook mensen in een rolstoel begonnen aan het project mee te doen. Begeleider Philippe (onze wandelende GPS) stippelde telkens nauwgezet het parcours uit: op het domein van de Inslag, de Mikerf, langs de Civiele bescherming, …

Dit jaar kwamen we op het idee om het project open te stellen naar alle inwoners van Brasschaat. Zo konden we werken aan inclusie: mensen met en zonder handicap samenbrengen en nieuwe banden laten groeien. Want iederéén kan toch van wandelen houden? Blijkbaar waren ook veel inwoners uit Brasschaat het idee genegen, want in een mum van tijd waren alle plekjes volzet.

Benieuwd hoe die nieuwe ontmoetingen zullen verlopen? Hoe onze ‘bonte groep’ het er zal van afbrengen? Wat de verwachtingen van de deelnemers zijn? Of ze elke week de eindmeet zullen halen?
Kom gerust naar de start, nu woensdag 22 maart. We verzamelen aan de ingang van de Inslag: kruispunt Kerkedreef/Mikhof en vertrekken daar rond 10 uur. Je kan een praatje slaan met de deelnemers en de initiatiefnemers, foto’s nemen en wie weet zelfs een stukje meestappen…

ONLINE INSCHRIJVEN:
www.brasschaat.be

Gemeentelijke sportdienst
(vrijetijdscentrum)
Bredabaan 407 | 2930 Brasschaat | T 03 650 03 30
[email protected]

NIEUWE openingsuren
maandag 9 tot 12 uur + NM afspraak
dinsdag 9 tot 12 uur + NM afspraak
woensdag 9 tot 12 uur + 14 tot 16 uur
donderdag op afspraak
vrijdag 9 tot 12 uur + NM afspraak

Locatie:
Start aan de ingang van de inslag. Kruispunt kerkedreef/ mikhof

Wanneer?
elke woensdag om 10u van 22 maart tot en met 28 juni 2017

Prijs: €20
Drinkebus, koek, verzekering en diploma inbegrepen

Materiaal:
goede stapschoenen en aangepaste (regen)kledij

Comments are closed.