2e Europees Judo Kampioenschap voor doven te Brasschaat

10-14 oktober 2019

Het Belgian Deaf sport Committee kreeg begin 2018 de organisatie toegewezen door de Europese Dovensport Organisatie (EDSO – European Deaf Sport Organisation). In oktober 2018 werd tijdens de inspectie unaniem lovend gereageerd op onze kandidatuur en de aanwezige infrastructuur. Het is de eerste keer dat er in België een Europees Judokampioenschap gehouden wordt voor doven & slechthorenden. Reeds 14 landen en meer dan 80 atleten (zowel dames als heren) hebben zich ingeschreven voor dit uniek evenement. Dit 2e Europees Kampioenschap Judo wordt georganiseerd door het Belgian Deaf sport Committee met medewerking van de Vlaamse Judo Federatie (VJF), de plaatselijke clubs Top Judo Antwerpen & Judoschool Park Brasschaat, de federatie Dovensport Vlaanderen en het gemeentebestuur van Brasschaat. Sport Vlaanderen steunt op financieel vlak naast de sponsors. Dovensportclub Dosporta Antwerpen verleent medewerking met hun talrijke vrijwilligers. Er zal 2 dagen topjudo te zien zijn op Europees niveau! Zowel bij de heren als de dames zijn er te duchten tegenstanders voor onze eigen judoka’s: Kevin De Saedeleer en Renaud Malache.

Kevin De Saedeleer
De 28-jarige Kevin De Saedeleer behaalde in 2016 een bronzen medaille op het WK Judo in Samsun (Turkije). Op de vorige Deaflympics in 2013 behaalde hij een ereplaats (7e) en vier jaar later in Samsun behaalde hij een 5e plaats. In 2017 bevestigde hij zijn goede vorm, maar in de jaren erop viel hij jammer genoeg regelmatig gekwetst uit. Van die blessures is hij nu eindelijk verlost en kan hij hopelijk nog een verrassen met opnieuw een ereplaats of zelfs een medaille op dit EK thuis in eigen land! Hij komt zaterdag 12 oktober in actie in de -73 kg gewichtsklasse.

Renaud Malache
Totaal onverwacht behaalde Renaud Malache in 2016 te Samsun (Turkije) een zilveren medaille op het WK Judo. Hij toonde blijk van een enorme wil en een sterk doorzettingsvermogen toen hij in de laatste wedstrijd nog verder wou kampen, nadat hij een redelijk zware blessure opliep. In 2017 behaalde Renaud een mooie 5e plaats op de Deaflympics. Hij is enorm gepassioneerd bezig met zijn judosport en hoopt dit voor de 1e keer op deze Europese Kampioenschappen te bevestigen met een podiumplaats. Hij komt zaterdag 12 oktober in actie in de -90 kg gewichtsklasse.

Programma, meer info en wedstrijdschema’s: www.brasschaat2019.org


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.