30 afwijkingen per jaar op spitsstrook E19

Sinds 2014 is er een spitstrook aangelegd aan de E19. Het traject van Merksem tot aan afrit Sint-Job verloopt hierdoor vlotter met tijdswinst voor de automobilist. Spitsstroken zijn een belangrijk deel van de oplossing voor files. Op drukke momenten kan zo’n extra rijstrook zorgen voor een hogere wegcapaciteit en daarmee de verkeersdoorstroming op de snelweg verbeteren.

De spitsstrook op de E19 wordt in normale omstandigheden opengesteld op werkdagen tussen 14u en 20u (maandag tot donderdag) of tussen 12u en 20u (vrijdag). Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) kan, wanneer de omstandigheden dit vereisen, hiervan afwijken.

Uit een schriftelijke vraag van Katrien Schryvers blijkt dat er voor de E19 gemiddeld een 30-tal afwijkingen per jaar zijn. De spitsstrook wordt dan op andere uren opengesteld omwille van grote verkeersdrukte, wegenwerken of slecht weer. Af en toe gaat de spitsstrook later of niet open, meestal omwille van een technisch defect of een obstakel op de weg.

“Het nut van de spitsstrook is al meermaals bewezen. Wij zijn vragende partij om ook een spitstrook aan te leggen in de omgekeerde richting, naar Antwerpen. Het sluipverkeer in de omliggende gemeenten is de laatste jaren zeer sterk toegenomen. Enkel een verhoging van de capaciteit van de autostrade kan het sluipverkeer doen afnemen” zegt gemeenteraadslid Dirk de Kort.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.