3e dan jiu-jitsu voor Timothy Gudders en Didier Van den Heuvel

Donderdag 24 november was een belangrijke dag voor Jiu-Jitsuschool Magda De Sutter. 2 van haar leden hebben namelijk een examen afgelegd voor het behalen van de 3de dan Jiu-Jitsu, ook wel Sandan genoemd. Het behalen van deze titel is het resultaat van jaren hard trainen met de juiste focus onder leiding van Hanshi Magda De Sutter (9de dan Jiu-Jitsu) in haar Jiu-Jitsu school. Zowel Timothy Gudders (28) als Didier Van den Heuvel (28) zijn namelijk al jaren lid.

Timothy is op 8-jarige leeftijd begonnen met Jiu-Jitsu. Hij wou kunnen wat de Jackie Chan’s en Jet Li’s in de film lieten zien. Nu, 20 jaar later is hij nog steeds actief in de club. Zijn taak als lesgever doet hij met hart en ziel, hij is een voorbeeld voor de leden.

Didier is begonnen als 5 jarige in de club. Hij heeft de sport steeds met passie beoefend. Het is een belangrijk deel in zijn leven geworden. De rust en kracht die hij uitstraalt is een ongelooflijke meerwaarde voor de club.

Dat het om een unieke gebeurtenis ging, was te merken aan het talrijk opgekomen publiek in de dojo van Sportcomplex Sport Vlaanderen te Brasschaat. Beide heren demonstreerden hun kennis aan de internationale vakjury, die bestond uit Frank Engelen 9de dan Jiu-Jitsu, Daniella Somers (ex-wereldkampioen boksen en kickboksen), Gwenny Janssens (Thai Chi) Michael Werk (GER) (Jiu-Jitsu) en André Le Capitaine (Sensei Iaido en Judo). Na een proef die voor hen beide meer dan 4 uur duurde besliste de jury anoniem dat beide heren geslaagd waren en dus de 3de dan in Jiu-Jitsu behaalden. Dit leverde hen ook de titel “Sensei” op. Hanshi Magda De Sutter promoveerde hen beiden tot lesgevers in jiu-jitsu school Magda De Sutter te Brasschaat.


Comments are closed.