70 jaar Bloemencorso Loenhout

Dit jaar is een jubileumjaar voor de corso van Loenhout en vieren zij hun 70 jarig bestaan. 70 jaar ononderbroken is de stoet van meer dan 30 praalwagens uitgereden. Dat zal op 11 september a.s. niet anders zijn. Vanaf 1952 tot heden met maar slechts één onderbreking; in 2020 door Corona. Herman Verschraegen, voorzitter van de Bloemencorso Loenhout verwoord het als volgt “de Bloemencorso is de mayonaise die Loenhout bij elkaar houdt en van Loenhout een gezellige gemeenschap maakt. Jong en oud, man en vrouw. Iedereen kan en mag meewerken. Je hoeft geen volleerd lasser of timmerman te zijn. Neen er is werk voor iedereen, ongeacht de ‘skills’. Kinderen vanaf 10 jaar en ouderen tot 85 jaar, allemaal kunnen ze helpen en dat doen ze dan ook. Dat maakt de corsocultuur al 70 jaar zo bijzonder.”

Ter gelegenheid van het 70 jarig jubileum zijn er de ganse zomer opnamen geweest voor de productie van een eigen mini-documentaire. Corso woordvoerder Dennis van der Meer: “Bij een jubileum wordt al snel gedacht aan de uitgave van een boek. Maar dat vonden wij te passief. Een boek blader je één keer door en belandt daarna in de boekenkast tussen de andere boeken. Wij zochten een medium dat je keer op keer op simpele wijze kunt herbeleven, dat altijd beschikbaar is en blijft en dat alle facetten van de corso in beeld brengt: een mini-documentaire dus. Door onder andere de verhalen van de oudere generatie vast te leggen in beeld en geluid, blijft dit stukje erfgoed gewaarborgd voor de toekomst. Een mooier geschenk kunnen we de corsobouwers niet geven.”

Ondanks dat de corso een rijke traditie heeft, zijn er voor de aankomende editie tal van nieuwigheden om de corso jong en aantrekkelijk te houden. Voor de bezoekers is er geïnvesteerd in meer comfort en zitplaatsen. De ere-tribune aan de kerk is dit jaar voorzien van individuele zitplaatsen. Deze zitplaatsen zijn dit jaar voor het eerst eerst online te koop.

Onder het VIP-deck richt buurtschap Zuidhoek hun drankstand in zodat bezoekers rond deze locatie kunnen rekenen op een fris getapte pint en frisdranken.

Tickets koop je tot zaterdagavond 20u. voordeling in de online voorverkoop (€8/persoon/excl. kosten) of aan de kassa op corsozondag (€ 10/persoon). Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Tribunekaarten kunnen ook online gekocht worden en kosten €4,00 per persoon.

Programma: 8-18u: rommel- en curiosamarkt. 10-20u: foodtrucks en kinderfoor. 14: START van de 70e Koninklijke Loenhoutse Bloemencorso. 16u: Tweede doortocht aan de eretribune en prijsuitreiking. 18u: Tentoonstelling praalwagens.

Iedereen welkom om de bloemetjes buiten te zetten op de prachtige 70e jubileumeditie van de Bloemencorso!
Kijk voor meer info op www.bloemencorsoloenhout.be


 

Comments are closed.