Aster Berkhof 100 jaar

Zegt de naam Louis Paulina van den Bergh u iets? Wellicht niet. Maar dan kent u deze man waarschijnlijk wel onder de naam Aster Berkhof. Deze bekende Vlaamse auteur verblijft al enige tijd in het Brasschaatse Woonzorgcentrum Buitenhof. Donderdag 18 juni is de man 100 jaar oud geworden.

Aster Berkhof werd geboren in 1920 in Rijkevorsel. In die gemeente werd hij in 2004 ereburger en vier jaar later opende er zelfs een Aster Berkhofmuseum. Het bekendste boek van Berkhof is “Veel geluk, professor”, geschreven in 1949. Later werd er een dramareeks van gemaakt die werd uitgezonden op VTM.

In 1956 huwde Aster Berkhof met de gewezen tv-omroepster Nora Steyaert. Zij overleed eerder dit jaar. Het koppel heeft één zoon.

Brasschaat heeft nog bekende inwoners en iedereen kent natuurlijk de Pfaffs. Maar aan onze gemeente zijn nog tal van anderen bekende figuren verbonden, al zal dat niet door iedereen geweten zijn. Wisten jullie dat sportjournalist Frank Raes in Brasschaat werd geboren? Zijn geboortehuis, een mooie modernistische woning, staat op de hoek van de Simonslei en de Grotlei in Mariaburg. Ook Koen Geens, huidig minister van justitie sleet zijn jeugdjaren in de parkgemeente. Hij woonde een hele tijd in de Kampelaar naast het Sint-Michielscollege. Geens opende nog mee het zwembad. “Ik herinner me nog altijd de levensgevaarlijke sprongen die we maakten van de tienmeterplank”, zo liet hij zich ooit ontvallen. Voor de iets jongeren onder ons: misschien kunnen jullie Tom Van Laere? Nee? Dan misschien wel Admiral Freebee? Wel, dat is dezelfde persoon. Van Laere werd geboren in 1975. Hij is vooral bekend van songs als Rags ’n Run en Einstein Brain. We halen en nog twee anderen bij: Auteur en acteur Alex Van Haecke en striptekenaar Rob Merho. Beiden zijn geboren in Antwerpen in 1948 en hebben zich in Brasschaat gevestigd.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.