Brafodia Fotosalon 2021

Na een jaar gedwongen afwezigheid, kondigt de Koninklijke Fotokring Brafodia, met zeer veel enthousiasme, de nieuwe editie aan van haar jaarlijkse fotosalon. Het evenement gaat door in het weekend van 10-12 september in het Cultureel Centrum Park van Brasschaat.

Om uiteenlopende redenen wordt het een bijzondere editie, in de eerste plaats heeft een jaartje overslaan de appetijt bij alle betrokkenen alleen maar doen toenemen. Vervolgens wordt het fotosalon dit jaar gecombineerd met niet één maar twee wedstrijden, dit jaar zijn immers zowel de ‘Grote Prijs Mil Scheers’ als de jaarlijkse bekerwedstrijd voor clubs van de Samenwerkende Fotokringen Noorderkempen (SFNK) van de partij. Tenslotte werd de opgedane ervaring met het succesvolle publicatie van het Brafodia Jaarboek 2020, meegenomen in de realisatie van de catalogus voor het Fotosalon 2021.

De Koninklijke Fotokring Brafodia (www.brafodia.be) is een gerenommeerde vereniging in Brasschaat met uitstekende relaties met o.a. het gemeentebestuur van Brasschaat.
De Samenwerkende Fotokringen Noorderkempen (www.sfnk.be), waar Brafodia deel van uitmaakt, werden opgericht in 1976. Mil Scheers was jarenlang voorzitter van deze vereniging, vandaar dat de tweejaarlijkse provinciale wedstrijd nog steeds zijn naam draagt.

In navolging van de traditie, worden de beste werken van de digitale SFNK Bekerwedstrijd voor clubs afgedrukt en tentoongesteld. De werken van de eveneneens digitale ‘Grote Prijs Mil Scheers’ zijn op regelmatige tijdstippen te zien in een digitale projectie.

Carla Pantens, schepen van o.a. Cultuur van de gemeente Brasschaat, zal het Brafodia Fotosalon 2021 plechtig openen op vrijdag 10/9. Zaterdag 11/9 en zondag 12/9 is de tentoonstelling telkens van 11u tot 18u vrij toegankelijk.

De uitgebreide, 84 pagina’s en een 120-tal werken tellende, kleurencatalogus voor de bezoekers van het fotosalon, bevat, naast een selectie van de tentoongestelde werken van Brafodia, ook een groot deel van de werken van de SFNK Bekerwedstrijd en van de laureaten van de Grote Prijs Mil Scheers.

Dit project kon natuurlijk enkel gerealiseerd worden dankzij de trouwe steun van onze sponsors, waarvoor we hen natuurlijk zeer erkentelijk zijn.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.