BrasCoBand klinkt op 2023 met een nieuwjaarsconcert in zaal LUX

Op zondag 29 januari speelt harmonieorkest BrasCoBand een nieuwjaarsconcert in zaal LUX (Kapellen).

Wat is BrasCoBand?
BrasCoBand is een jong en dynamisch harmonieorkest, verbonden aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Brasschaat en Kapellen. Het orkest is zowel een opleidingsorkest als een volwaardige vereniging in volle beweging. Een smeltkroes van volleerde amateurmuzikanten, beginnende en ervaren leerling-muzikanten. Die mix van jonge en ervaren muzikanten maakt BrasCoBand uniek. Wanneer leerlingen van een muziekacademie een samenspelgroep moeten kiezen, komen ze meestal terecht in een opleidingsorkest met enkel leerlingen. Bij BrasCoBand spelen ervaren muzikanten voor het plezier en die nemen de jonge muzikanten graag mee op sleeptouw.

Wie leidt het orkest in goede banen?
BrasCoBand staat onder de deskundige leiding van dirigent Roeland Daems. Hij studeerde aan het Lemmensinstituut (Leuven) en behaalde de eerste prijs notenleer en harmonie, de meestergraad piano, kamermuziek en orkestdirectie. Roeland begeleidde reeds een hele resem zangers, orkesten en solisten. Naast dirigent bij BrasCoBand en artistiek leider voor verschillende musicals en operettes, is Roeland actief als pianoleraar.

Welke muziek speelt BrasCoBand zoal?
Dirigent Roeland zorgt voor voldoende afwisseling. We spelen zowel werken voor harmonieorkest als covers, bewerkte popmuziek, filmmuziek, …

Waarom mogen we dit nieuwjaarsconcert niet missen?
Iedereen is welkom, maar niet iedereen kan zich iets voorstellen bij een harmonieorkest en de muziek die ze spelen. Dus dit is de ideale gelegenheid om er op een laagdrempelige manier kennis mee te maken. Wie weet smaakt BrasCoBand wel naar meer. Een live-optreden beleef je trouwens veel intenser dan wanneer je thuis een Spotify-lijstje zou opzetten. Je voelt echt de trillingen van de muziek in je lijf. Je kan het niet herbeleven. Het is kwestie van te genieten van een uniek moment. Alle info en tickets vind je via www.brascoband.be of volg BrasCoBand op www.facebook.com/brascoband

Willen jullie nog iets kwijt?
Onze activiteiten kunnen niet tot stand komen zonder de steun en inzet van heel wat vrijwilligers en partners. Ze geven veelal het beste van zichzelf achter de schermen en komen zelden in de spotlights. Wij willen hen uiteraard van harte bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet en toewijding. Ben jij binnenkort deel van een fantastisch publiek tijdens ons nieuwjaarsconcert? Dan willen we je alvast via deze weg bedanken voor jouw aanwezigheid en enthousiasme.

Muzikanten gezocht!
Ben je of ken je een trompettist, hoornblazer, trombonist, (bas)tubaspeler, andere koperblazer of slagwerker? Lees dan zeker verder. Deze muzikanten zijn een zeldzame soort binnen BrasCoBand. Daarom een warme oproep om ons te komen versterken. We repeteren elke woensdagavond van 19u30 tot 21u30 in de grote zaal van GAMW Brasschaat (Ploegsebaan 144, Brasschaat). Kom gerust eens meespelen. Jaarlijks organiseren wij tal van activiteiten en concerten. Check dus zeker onze website voor meer informatie!


Comments are closed.