Briljanten Huwelijksjubileum

Stan en Mia Leyssens-Ghysels – 12 mei 1956-2021

Stan (Constant) Leyssens werd geboren in Brasschaat op 12 december 1932 en groeide op in de Wipstraat in Maria-ter-Heide, samen met zijn 3 broers Maurice, René en Frans. In zijn jeugd was hij lid bij de scouts (23e Don Bosco).

Op 12 mei 1956 trouwde hij met Mia (Maria) Ghysels. Zij werd geboren in Lier op 26 november 1936. Maar het had evengoed iemand anders kunnen zijn, want Stan had destijds met Mia en nog iemand anders tegelijkertijd afgesproken, maar het was Mia die op de eerste tram zat.

Na enkele jaren in verscheidene drukkerijen in het Antwerpse te hebben gewerkt kon Stan beginnen als praktijkleraar in de drukkerij van het M.P.I. (medisch pedagogisch instituut) “Vrij en Vrolijk” en begon na de uren met zijn eigen drukkerijtje in de Wipstraat.

Ondertussen liepen er ook al vier pagadders rond: Viviane, Roland, Hilde en Danny. Moeder deed naast het huishouden ook nog de leveringen van het drukwerk. Behalve in de drukkerij was Stan ook heel actief in het verenigingsleven: op sportief vlak deed hij geregeld mee aan de “Wintersporten van Brasschaat” waarbij vooral het fietsen niet echt zijn favoriete discipline was want hij had geen eigen fiets. Gelukkig kon hij al eens een fiets lenen, soms was dat een meisjesfiets, dus zonder buis, wat lastig was in de cyclocross. Of ook mocht hij eens de fiets van de facteur lenen, loodzwaar natuurlijk. Hij trainde ooit om het Noordzee-Kanaal over te zwemmen, maar toen zijn coach onverwachts stierf is dit plan niet doorgegaan. Ook heeft hij jaren gevoetbald bij de eerste ploeg van Maria-ter-Heide, en was een actief boogschutter, zowel staande als liggende wip. Daarna was hij lange tijd voorzitter van de jiu-jitsuclub van Magda De Sutter, gevestigd in Café De Vrachtwagen en Mia is een tijdje ere-voorzitster geweest.

Later gingen Stan en Mia (wedstrijd)vissen en ook daar nam hij graag het voorzitterschap waar, tot zelfs voorzitter van de Provinciale Visserijcommissie. Ook was hij nog lid van de biljartclub “De Ware Vrienden” in Café De Vrachtwagen, en ‘s zondags legde hij graag een kaartje in Café Belle Vue, samen met Stan Quirijnen, de begrafenisondernemer, met beenhouwer Rik Joossen en met Robert (den dikke Bossaers) van de plaatselijke superette.

Toen Stan en Mia op pensioen gingen nam Roland de drukkerij over en gingen Stan en Mia regelmatig petanque spelen in P.C. Hemelhof in het park en werden ze ook lid van “den Bond”.

Momenteel wonen ze nog steeds samen in de Wipstraat, waar zij zo goed als heel hun huwelijk hebben gewoond en samen hard hebben gewerkt. Stan amuseert zich in de tuin met zijn zelfgezaaide plantjes en gaat op maandagnamiddag nog geregeld een biljarreke doen in Café Belle-Vue (als corona het toelaat natuurlijk) of kijken ze graag samen naar sportwedstrijden op TV of spelen ze een spelletje Rummikub.
En dat het huwelijk zijn vruchten heeft afgeworpen bewijzen de 4 kinderen, 11 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen.

Proficiat Stan en Mia! Lange leve de Vake en de Moeke!


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.