Casa Callenta ontvangt een mooi bedrag van Benefietconcert

Het idee om een Benefietconcert te organiseren is ontstaan toen Isabelle naar een voorstelling van Eddy et les Vedettes is gaan kijken in de Bourla te Antwerpen waar hij een ode bracht aan de grote dames van het Franse lied France Gall, Julliette Greco, Françoise Hardy… Isabelle was op dat ogenblik zelf in behandeling voor borstkanker en had net twee lotgenoten verloren aan kanker. Ze bedacht zich dat ze door de jaren heen bijzonder veel lieve vrouwen is tegengekomen. Vrouwen die net zoals haar hun ziekte probeerden te overwinnen naast de zorgen voor de kinderen en het huishouden.

In 2010 werd er bij haar zoontje lymfenklierkanker vastgesteld op zesjarige leeftijd. Het was een hele heftige periode getekend door chemotherapie en bestraling waar haar zoontje goed is van hersteld. In 2012 is Isabelle haar vader onverwacht overleden aan acute leukemie, voorafgegaan door chemotherapie en isolatie. Een traumatiserende ervaring.

En dan komt in december 2017 de diagnose van agressieve borstkanker. Ze heeft in die jaren eerst als mantelverzorger gezorgd voor haar zoontje, later voor haar papa om tenslotte zelf patiënt te worden. De steun die ze kreeg van vrouwen die ze vaak niet kende en die elk hun verhaal en verdriet hadden.

Ook zag ze hoe sommigen er alleen kwamen voor te staan en als single mama voor hun zieke kind zorgden vaak geconfronteerd met financiële zorgen. Voor de patiënt en de mantelverzorger was er na de behandeling en de verzorging niet veel ruimte meer voor de soms broodnodige ontspanning. Het idee om iets te willen terugdoen, was geboren.

Casa Callenta probeert door het organiseren van ontspannende of informatieve activiteiten, mensen met kanker uit hun isolement te halen en ze in contact te brengen met lotgenoten. Hun deur staat ook open voor familieleden en mantelverzorgers.

Met enige trots en dankzij de medewerking van alle vrijwilligers en sponsors kon er donderdag 19 december in aanwezigheid van de meter Christel Van Dijck worden een cheque overhandigd van
€ 21.657 voor de werking van Casa Callenta.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.