Cultuursmakers Brasschaat organiseert cartoonexpo met randactiviteiten

“Stop eens bij de caravan aan de bib!”
BRASSCHAAT – De Brasschaatse afdeling van Cultuursmakers (vroeger vtbKultuur) nodigt jou uit om tussen 18 mei en 1 juni langs de bibliotheek aan de Bredabaan 407 te passeren. “Om onze nieuwe naam nationaal bekender te maken, reist er door Vlaanderen een grote Cultuurkaravaan. Die houdt ook halt in Brasschaat. In en rond een opvallende caravan kan je letterlijk cultuur komen proeven”, klinkt de uitnodiging van Etienne Ydens en Guido Geysens van Cultuursmakers Brasschaat.

Cartoonexpo
Naar aanleiding van 100 jaar vtbKultuur organiseerde Cultuursmakers een internationale cartoonwedstrijd rond ‘cultuur verbindt mensen’. Uit 61 landen kwamen meer dan 1000 tekeningen binnen. Een vakjury koos 3 internationale winnaars, waarbij Charli uit Cuba én de beste Vlaamse inzending”, vertelt Etienne Ydens. “Die vier winnende cartoons zijn van 19 mei tot 1 juni te bewonderen in de hal van de Brasschaatse bibliotheek. In de bib hangen een 25-tal deelnemende cartoons. Je kan een brochure kopen (5 euro) met de afbeelding van de tentoongestelde werken en er staat een boekenstand over cartoons.

Publieksprijs
Een leuk extraatje voor alle bezoekers van de cartoonexpo is dat jij mee mag bepalen welke tekenaar de publieksprijs wint”, vult Guido Geysens aan. “Op elke stopplaats in Vlaanderen mogen mensen stemmen. Eind oktober zal die winnaar bekend zijn. Daarnaast organiseren we een kleurwedstrijd voor kleuters en een tekenwedstrijd voor kinderen van de lagere school, opgedeeld in twee leeftijdscategorieën. We voorzien een attentie voor iedereen die een kleurplaat of tekening inlevert voor 31 mei. Op 8 juni maken we de winnaars bekend. Hun tekeningen en kleurplaten stellen we graag ook tentoon in de bib”, geeft Etienne Ydens mee.

Lokale proevertjes
“Van 18 mei tot en met 1 juni bemannen we dagelijks in de namiddag de caravan voor de bib om meer uitleg over Cultuursmakers te geven, maar rond de caravan valt nog heel wat te beleven. Zaterdag 21 mei doen we volksspelen en treedt volksdansgroep Mie Katoen op. Zondag 22 mei is er Thee-atraal: sommelier Veerle Lambrechts en vertelster Madeleine Nieuwlaat laten u genieten van hun beste theetje en vertellingen. En je kan nog meer proeven. We serveren alle dagen aan alle bezoekers van de caravan – behalve op maandag omdat dan de markt in Brasschaat staat – proevertjes van lokale producten. Op zondag 29 mei treedt in de ‘leesliving’ van de bib Chantal Krekels (harp, viool, zang) op. Kortom een goed gevuld programma in en rond de caravan voor de bib. We hopen jou en jouw familie, vrienden, buren, collega’s,… te ontmoeten”, maken Etienne Ydens en Guido Geysens van Cultuursmakers Brasschaat iedereen warm voor een bezoekje.

Meer info: www.cultuursmakers.be/brasschaat


Comments are closed.