Dag van de motorrijder

Zondag 26 maart, 9 tot 17 uur, militaire testpiste, Brechtsebaan, Brasschaat

Op zondag 26 maart werkt Campus Vesta, samen met de politiezones Brasschaat en Voorkempen, mee aan de Dag van de Motorrijder, een evenement georganiseerd door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Motorrijders frissen die dag met een aantal praktische oefeningen hun vaardigheden op om zo het motorseizoen veilig te starten. Al wie graag met de motor rijdt, is op zondag 26 maart welkom op de testpiste in Brasschaat. Inschrijven is niet nodig.

Bijna lente! Steeds meer motorrijders begeven zich terug op de weg. Zij staan er niet altijd bij stil hoe kwetsbaar ze als weggebruikers zijn. Om zoveel mogelijk motorrijders en andere weggebruikers klaar te stomen voor het nieuwe motorseizoen, bundelen de politiezones Brasschaat en Voorkempen voor het eerst samen met Campus Vesta hun krachten.

Op 26 maart delen politionele verkeersprofessionals hun expertise met recreatieve motorrijders. Je krijgt de kans (als ervaren of minder ervaren motorrijder) om op de militaire testpiste in Brasschaat een aantal praktische oefeningen te doen waarmee je je motorrijvaardigheid opfrist. Op het programma staan oefeningen rond noodstoppen, trage manoeuvres, behendigheid en souplesse, enz.

Sensibiliseren rond verkeersveiligheid is teamwork

Verkeersveiligheid is in de provincie Antwerpen een prioriteit. Zo werden er tal van actieplannen in het zonaal veiligheidsplan van de politie opgenomen. De afdeling politieopleidingen van Campus Vesta is van plan steeds vaker met politiezones zoals Brasschaat en Voorkempen – die een goed uitgeruste verkeersdienst hebben – dergelijke preventieve projecten uit te rollen. Bovendien laat Campus Vesta ook geregeld politiestudenten meewerken aan repressieve controles en provinciale alcoholcontroles.

Wanneer: Zondag 26 maart, doorlopend van 9 tot 17 uur
Waar: Militaire testpiste, Brechtsebaan in Brasschaat. (Vlakbij rondpunt kruispunt Sint-Jobsesteenweg.)
Deelnameprijs: Gratis en inschrijven is niet nodig.
Website: www.dagvandemotorrijder.be

Comments are closed.