De Voorkempen-Helpt Elkander in Sint-Job verrast huurders met muziekoptredens en kleurpakketten

De sociale woningmaatschappij De Voorkempen-Helpt Elkander, met hoofdzetel in Sint-Job-in-’t Goor, trakteerde zijn huurders de voorbije dagen op muziekoptredens. Op diverse locaties in de regio genoten de mensen voor hun woning van de muziek gebracht door plaatselijk talent. Het was een van de initiatieven die De Voorkempen-Helpt Elkander op poten zette om de huurders in deze coronacrisis een warm hart onder de riem te steken en voor een beetje afleiding te zorgen.

De optredens vonden afwisselend plaats aan bejaardenwoningen en wooncomplexen in Brasschaat, Brecht, Zoersel en Wuustwezel. Hier verblijven voornamelijk oudere bewoners. Ze werden per brief op de hoogte gebracht van de optredens met de uitdrukkelijke vraag om vanuit hun tuin of vanop hun terras te komen luisteren. Op die manier kon de onderlinge afstand te allen tijde gegarandeerd blijven.

De optredens van Laurens Joly, lokaal talent uit Wuustwezel, en van het muzikale koppel Janice Weyts en Jeroen Vissers vielen heel erg in de smaak. Onder een stralend zonnetje en vanuit hun woning genoten de huurders duidelijk zichtbaar van de muziek. Ze zongen en bewogen ook volop mee op de tonen van Nederlandstalige nummers en Engelse covers. Er was zelfs ruimte voor enkele verzoeknummers.

Een luisterend oor
De Voorkempen-Helpt Elkander heeft in totaal 1.398 huurders van een sociale woning. Ze zijn als volgt verdeeld over de gemeenten waarin de woningmaatschappij actief is: 442 in Wuustwezel, 373 in Brecht, 462 in Brasschaat, 112 in Zoersel en 29 in Schilde. Op het totale aantal huurders zijn er 490 ouder dan 65 jaar.

Om vooral de oudere huurders extra te ondersteunen werden zij de voorbije periode allemaal opgebeld om te informeren hoe het met hen gaat. Op die manier konden de medewerkers van De Voorkempen-Helpt Elkander hen een luisterend oor bieden en nagaan of ze ergens hulp bij nodig hebben.

Grote solidariteit
“We merken dat vele huurders op hun kinderen en kleinkinderen kunnen rekenen voor boodschappen. De meesten redden het prima in deze periode. We krijgen ook te horen dat er veel solidariteit is onder de huurders en dat buren regelmatig bij elkaar checken of alles in orde is en of ze voor elkaar iets kunnen betekenen”, vertelt Shelly Weyts, maatschappelijk werker bij De Voorkempen-Helpt Elkander.

Voor de huurders met kleine kinderen die geen eigen printer hebben, organiseerde de woningmaatschappij een speciale Facebookactie. Door even te bellen of een berichtje te laten met hun adres kregen de huurders dan een pakketje toegestuurd met kleurplaten en spelletjes om de kinderen creatief bezig te houden. Er volgen mogelijk nog andere initiatieven van De Voorkempen-Helpt Elkander voor de huurders.

De sociale woningmaatschappij, Nijverheidsstraat 3 in Sint-Job-in-‘t-Goor, is tijdens de openingsuren gewoon telefonisch bereikbaar: maandag tot en met donderdag van 8.30u tot 12.30u en van 13.30u tot 16u, op vrijdag van 8.30u tot 12u. Buiten de openingsuren is het voor dringende herstellingen mogelijk om een bericht in te spreken op het antwoordapparaat. De technische dienst is ook gewoon bereikbaar voor niet dringende herstellingen, maar er wordt wel gevraagd om geduld te hebben voor de uitvoering ervan.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.