De Voorkempen-Helpt Elkander in Sint-Job verwent kinderen huurders met vrolijke theateranimatie

De sociale woningmaatschappij De Voorkempen-Helpt Elkander, met hoofdzetel in Sint-Job-in-‘t-Goor, verwende de kinderen van zijn huurders de voorbije dagen met knotsgekke animatie. Aan verschillende woonprojecten in Brasschaat, Brecht en Wuustwezel zorgde theatergroep Compagnie Folletta voor de vrolijke noot. Dankzij dit initiatief konden de kinderen enkele uurtjes onbezorgd genieten. Het was meteen ook een gelegenheid voor de kinderen én volwassenen om elkaar beter te leren kennen.

Zo kregen de kinderen van de bewoners aan Het Bunder en het Bosaardplein in Brasschaat het bezoek van Compagnie Folletta. De theatermakers hielden de dagen nadien ook nog halt aan woonprojecten in Brecht, Sint-Lenaarts (Kapelakker) en Wuustwezel (De Vennekes). Opgekleed als de personages Romie en Suzie met hun knotsgekke kapsels nam Compagnie Folletta zelf ook het haar van de kinderen op een vrolijke manier onder handen.

De Voorkempen-Helpt Elkander plande deze kinderanimatie een jaar geleden al, maar de coronamaatregelen staken daar toen een stokje voor. Bij de start van het nieuwe schooljaar en met de versoepeling van de coronabeperkingen was de tijd nu wel rijp.

Grotere verbinding
Met dit initiatief wil de woningmaatschappij de kinderen van de bewoners een hart onder de riem steken. Ze leven dikwijls al in niet te gemakkelijke situaties en de coronaregels maakten het er niet bepaald eenvoudiger op. Dankzij Compagnie Folletta konden de kinderen zich gedurende enkele uurtjes volledig ontspannen. Tegelijkertijd werkt het ook een grotere verbinding tussen de kinderen en hun ouders in de hand en leren ze elkaar beter kennen.

De Voorkempen-Helpt Elkander heeft in totaal ongeveer 1.400 huurders van een sociale woning. Ze zijn als volgt verdeeld over de gemeenten waarin de woningmaatschappij actief is: 442 in Wuustwezel, 373 in Brecht, 462 in Brasschaat, 112 in Zoersel en 29 in Schilde. Op het totaal aantal huurders zijn er 562 jonger dan 16 jaar, 362 jonger dan 12 jaar.

Meer informatie: www.devoorkempen-he.be – tel. 03 690 09 20


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.