Drukke dagen op Moretus

Leerlingen van 3 Marketing en Ondernemen lieten zich rondleiden in Koffiebranderij RIGO om handel en wandel te verkennen. De leerlingen van 3M&O brachten op dinsdag 24/01 een bezoek aan koffiewereld Rigo in Merksem. De leerlingen maakten kennis met het bedrijfsleven. Vragen zoals welke taken heeft een zaakvoerder, hoe maak je reclame, moet je een specifieke opleiding volgen, … werden met veel enthousiasme beantwoord door zaakvoerder Pascal Lejoly. Hij is er als zelfstandige in geslaagd om van zijn passie zijn beroep te maken. Ook het productieproces ‘van bes tot lekker kopje koffie’ werd uitgelegd. Bij koffiewereld Rigo vind je geen massaproductie, maar enkel kwaliteitsproducten. De handgeselecteerde bonen worden in eigen atelier gebrand. Als afsluiter genoten we van een heerlijk kopje koffie!


Leerlingen van 5 wetenschappen werden onthaal op de universiteit Antwerpen voor een practicum dissectie van een varkenshart, en een workshop rond microbiologie in de keuken… microbiologie. Ze kregen ze een boeiende uiteenzetting over fermentatieproducten zoals yoghurt, zuurkool en kefir. Dat deze producten gemaakt worden door bacteriën, konden ze met hun eigen ogen zien. Onder de microscoop waren deze eencelligen mooi waar te nemen. Met micropipetten, bunsenbranders en petrischaaltjes gingen ze aan de slag om bacteriën van verschillende fermentatieproducten op voedingsbodems te enten.


Leerlingen van 5 ASO en TSO jongleerden met taal, in een uitwisselingsprogramma met leerlingen uit Namen, waar de Waalse meisjes en jongens in het Nederlands onthaald werden en les kregen in onze taal. Volgende maand zullen onze leerlingen hun beste Frans bovenhalen in Namen.


Tevens werd er voor al de leerlingen van 5 ASO en TSO een heuse Capital Slam waar woord en klank en gevoel gemixt werden tot een waar streling voor het oor

Comments are closed.