Gloednieuw “bijna-thuis-huis” voor Coda

Ook Coda hospice huist nu mee in de nieuwe gebouwen van Coda Palliatieve zorgen in Wuustwezel, een intense samenwerking tussen vzw AZ Klina en vzw Coda. Dit pilootproject is een innovatieve en geïntegreerde zorgvorm waar palliatieve zorgbehoevenden en hun naasten intensief begeleid worden: thuiszorg, dagcentrum, hospice en rouwzorg voor nabestaanden.

Het Coda hospice is een verblijf voor 8 gasten (8 erkende palliatieve bedden van AZ Klina) met een ongeneeslijke ziekte en met een beperkte levensverwachting. Het is een omgeving die voldoet aan de hoogste ziekenhuisnormen, gecombineerd met maximale aandacht voor een huiselijke sfeer en intimiteit. De nieuwe kamers zijn groot, licht, kleurrijk en hebben allemaal zicht op de tuin. Elke kamer heeft een overdekt buitenterras waar elke gast met zijn naasten kan genieten van de buitenlucht in een weidse groene omgeving. Ook de keuken is ultramodern én tegelijkertijd huiselijk om de gasten te bieden wat ze wensen, op elk moment van de dag. Coda Hospice heeft grote leefruimtes en biedt zo een totaalervaring waar alles draait om comfort, rust en harmonie. Het hele ontwerp stimuleert gasten en hun bezoek om elkaar te ontmoeten.

Ludo Van Kets, voorzitter Raad van bestuur AZ Klina: “vzw AZ Klina en vzw Coda zijn bijzonder trots op dit geïntegreerd zorgmodel. Onze palliatieve patiëntenzorg gaat naadloos over van thuiszorg, dagcentrum naar opname en eventuele nazorg voor nabestaanden. Deze zorg wordt volledig gecoördineerd en vindt plaats onder één dak, een unieke en innovatieve vorm van zorgcontinuïteit.”

Christine Gonnissen, voorzitter Raad van bestuur Coda: “Coda wil als palliatief zorgverlener voluit kiezen voor “intens leven”. Nergens en nooit wordt er zo voluit geleefd als in een palliatieve context. We willen zoveel mogelijk leven toevoegen. Deze prachtige omgeving en dit huiselijke, warme én professionele huis kan hier alleen maar meer toe bijdragen. Goede architectuur draagt bij aan goede zorgverlening.”

Dit nieuwe “bijna-thuis-huis” in een groene omgeving heeft alvast alle troeven om intens leven voor haar bewoners en hun naasten te realiseren.

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.