Harmonie De Jonge Scheuten viert 140ste verjaardag met dubbelconcert

140 jaar al wordt er muziek gemaakt bij De Jonge Scheuten in Wuustwezel. Dat viert de jarige harmonie met een feestweekend op 4 en 5 oktober in GC Kadans.

De geschiedenis van De Jonge Scheuten gaat terug tot 1879, vertelt de trotse voorzitter Seppe Vanlerberghe. “Onze aparte naam ‘De Jonge Scheuten’ hebben we ooit van een onderpastoor in Wuustwezel gekregen, toen op korte tijd verschillende muziekverenigingen werden opgericht in deze streek. Brecht was de stam, Loenhout de takken en Wuustwezel de Jonge Scheuten”.

Vandaag telt de bloeiende muziekvereniging ruim 60 muzikanten. Huidig dirigent is Raf Van Looveren, vroeger zelf muzikant van het orkest, nu als solo-cornettist werkzaam bij het harmonieorkest van de Gidsen, één van de beste harmonieorkesten van Europa. Sinds 2001 hebben De Jonge Scheuten ook een jeugdorkest ‘Resisto’, wat zoveel betekent als ‘we gaan ervoor’. Het jeugdorkest met ook maar liefst 25 leden staat onder leiding van Sander van der Kloot, zelf muzikant bij Harmonie De Jonge Scheuten en professioneel slagwerker. Naast de muzikale werking organiseert Resisto ook allerlei leuke en groepsvormende activiteiten.

Beide orkesten halen tijdens het feestweekend alles uit de kast om de 140ste verjaardag van De Jonge Scheuten te vieren. Op vrijdag 4 oktober staan vanaf 19.00u Jeugdorkest Resisto en Reginald & De BosBeesten(Feestband voor kinderen) op het podium. Samen brengen ze een knotsgek verhaal over de directeur van de dierentuin die een feestelijke dag in de zoo beschrijft doorheen verschillende hilarische liedjes waarin het jeugdorkest deel uitmaakt van de begeleidingsband én van de personages in de dierentuin. De voorstelling NAAR DE DIERENTUIN is geschikt voor grote en kleine rakkers van 2 tot 12 jaar en hun familie en ze duurt ongeveer 70 minuten.

Op zaterdag 5 oktober brengt het Koninklijk Harmonieorkest De Jonge Scheuten om 20.00u een feestelijk programma met dito muziek onder de titel #DJS140, The story continues …: Enkele speciale gasten zorgen ervoor dat het een heel feestelijk concert zal worden. Sopraan Nathalie Denyft en klarinettiste Elise Bevers zijn de solisten van de avond. Zandmuze Colette Dedyn maakt live zandtekeningen op het podium tijdens enkele muziekstukken. Stand-upcomedian en ‘foute vriend’ JeronDewulf praat de avond aan elkaar met de nodige humor.

Feestweekend in GC Kadans
• 4 oktober 19.00u: ‘Naar de Dierentuin’ door Jeugdorkest Resisto en Reginald & De BosBeesten(Feestband voor kinderen) onder leiding van dirigent Sander van der Kloot

• 5 oktober 20.00u: ‘#DJS140, The story continues …’Door Harmonieorkest De Jonge Scheuten met Nathalie Denyft, Elise Bevers, Colette Dedyn en JeronDewulf onder leiding van dirigent Raf Van Looveren

Tickets en info
• Bij de muzikanten
reservaties@dejongescheuten.be
www.dejongescheuten.be
https://www.facebook.com/dejongescheutenwuustwezel/


 

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.