Inclusief wandelproject van OLO vzw en Sport Plus

Inclusief wandelproject van OLO vzw en Sport Plus eindigt met een stevige conditie en nieuwe vriendschappen

Op vrijdag 22 juni bereikten de 40 deelnemers van het inclusieve ‘Wandel je Fit’ project de eindmeet van hun laatste wandeltocht: mensen met en zonder beperking legden samen op één dag 20 kilometer te voet of met de rolstoel af door de Brasschaatse natuur. Het was het slotstuk van 12 weken wandeltraining. In het dagcentrum van OLO vzw aan de Miksebaan ontvingen ze hun ‘medaille’ uit handen van Brasschaats schepen van sport Adinda van Gerven.
‘Wandel je fit’ is een traditie in OLO vzw, dat mensen met een beperking begeleidt. In de dagbesteding organiseren ze deze wandeltraining al jaren voor hun cliënten. Vorig jaar kwam er een samenwerking met Sport Plus en werd ‘Wandel je fit’ een inclusieve activiteit voor mensen met en zonder handicap. Het was zo een succes dat de editie van dit jaar ook meteen volzet was.
Niets dan glunderende gezichten en positieve reacties op de eindceremonie, al waren sommigen ook behoorlijk afgemat. 20 kilometer was best wel een uitdaging, waarbij deelnemers mekaar soms letterlijk naar de eindmeet brachten… Die fijne samenwerking leverde naast sportieve prestaties ook heel wat mooie momenten en vriendschappen op.

Comments are closed.