Innovatieve sandwichpanelen voor fietspad Voshollei

Het einde van de werken Voshollei komt stilaan in zicht. Het gemeentebestuur streeft ernaar om de Voshollei nog voor het bouwverlof klaar te hebben. “Regenwater werd van afvalwater gescheiden. De nutsleidingen werden vervangen en over de hele lengte komen volwaardige, comfortabele fietspaden. We zitten nu in de laatste fase,” licht schepen voor infrastructuur Goele Fonteyn toe.

Op dit moment wordt nog gewerkt aan de aansluiting van het regenwaterstelsel van de Voshollei op de Frilinglei, waardoor het verkeer diende omgeleid te worden. De omleiding voor het rondpunt zou nog duren tot half juni.

Bij de aanleg van het fietspad houden we uitermate rekening met ons bomenbestand. Het gemeentebestuur liet haar oog vallen op een innovatief principe. Door te kiezen voor het type van sandwichpanelen kan men het wortelbestand van de rode beuken zoveel mogelijk sparen. Dit drukverspreidingssysteem spreidt de belasting van voertuigen rond het wortelgebied van de boom en vermindert bodemverdichting door de open luchtlaag onder de bestrating.

Schepen Fonteyn is fier om met deze primeur naar buiten te komen waarbij het gemeentebestuur inzet op maximaal bomenbehoud én de aanleg van een comfortabel fietspad.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.