Jiu-Jitsu club Maria-ter-Heide 50 jaar

Jiu-Jitsu club Maria-ter-Heide viert 50-jarig bestaan met internationale budostage
Op 18 en 19 februari organiseerde Jiu-jitsuschool Magda De Sutter vzw een internationale budostage in Sportoase Brasschaat, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van één van de clubs: met name Jiu-jitsu club Maria-ter-Heide. Vanwege dit 50-jarig bestaan werd de club bedacht met de titel “Koninklijke vereniging”. Het brevet werd op 13 februari ll. uitgereikt door gouverneur Kathy Berckx.

De bakermat van het jiu-jitsu in de regio werd gelegd in het jaar 1967 in Maria-ter-Heide, waar Shihan Magda De Sutter een eerste jiu-jitsuclub oprichtte in de toenmalige zaal van taverne “De Vrachtwagen”. Deze club groeide al snel uit tot een club met een honderdtal leden die vandaag traint in de Gemeentelijke Basisschool GIBO Heide.

Shihan Kaiden Magda (9de dan jiu-jitsu) heeft doorheen de jaren de jiu-jitsutechnieken ontwikkeld, verfijnd en aangepast aan verschillende leeftijden, zodat zowel kinderen, jongeren, volwassenen en senioren op een aangename manier kunnen sporten. Ook voor personen met een handicap werden de jiu-jitsu technieken aangepast aan de mogelijkheden van de persoon zelf, zodat deze mensen samen kunnen sporten in Maria-ter-Heide.

Een vast en speciaal opgeleid monitorenteam, talloze vrijwilligers en een overkoepelend bestuur maken de organisatie van de school mee mogelijk. De budostage en de demonstratie door de leden van Jiu-jitsuclub Maria-ter-Heide mag een succes genoemd worden, gezien de grote opkomst voor beide activiteiten. Het bestuur hoopt dan ook er nog 50 jaar bij te kunnen doen!

Comments are closed.