Joggend door het bos

Op zondag 26 maart 2017 organiseert Runnin’ Brecht vzw de 9e Bosloop van Brecht.

Er is een vrije start tussen 9 en 12 uur en deelnemers kunnen kiezen uit een rustige 3, een gemoedelijke 6 of een pittige 12 km op een volledig onverhard parcours doorheen de Brechtse Heide. De 9e Bosloop van Brecht is traditiegetrouw een recreatieve jogging zonder eindrangschikking. Deze loop is op maat van zowel de prille start-to-runner als de doorwinterde jogger met de keuze tussen 3, 6 of 12 km. Deze jogging kan daarom elk jaar rekenen op een grote belangstelling van lopers uit Brecht en omstreken, en maakt ook deel uit van het Brechts Jogcriterium en het criterium Noordloper.

Dennenappel, merel en eikenblad
Het succesvolle concept werd ten opzichte van vorig jaar niet aangepast. De routes zijn zo uitgestippeld dat iedere afstand grotendeels een eigen parcours heeft en de deelnemers geen tweemaal voorbij hetzelfde stukje bos lopen. Elke afstand heeft zijn eigen kleur (blauw, groen of geel) en symbool (dennenappel, merel, eikenblad). Voor de 6 km en 12 km is er bevoorrading voorzien. Om alles in goede banen te leiden staan er ook geregeld seingevers langs het parcours.

Op maat van het hele gezin
Omdat we geregeld gezinnen zien die samen deelnemen aan de Bosloop, is er vanaf dit jaar ook een apart kindertarief. De voorschrijvingen zijn reeds geopend voor de vlugge vogels, maar ook inschrijven op de dag zelf is nog mogelijk voor de late beslissers. Er zijn kleedkamers aanwezig en napraten kan in de voor de gelegenheid ingerichte cafetaria met zonneterras indien het weer het toelaat.

Runnin’ Brecht vzw
De organisator van dit evenement is Runnin’ Brecht vzw, de in 2008 opgerichte recreatieve jogclub van Brecht met een ledenaantal van ongeveer 80 actieve joggers. Vier leden vormen de Raad van Bestuur, die ondersteund wordt door een aantal werkgroepen. Runnin’ Brecht vzw is lid van de Brechtse sportraad waarin 1 bestuurslid zetelt. Voor de organisatie van de Bosloop kan Runnin’ Brecht vzw steevast rekenen op een grote groep vrijwilligers.

Praktisch:
9e Bosloop van Brecht
Zondag 26 maart 2017
Vrije start tussen 9u en 12u
Voorinschrijving: 6 euro (kinderen tot en met 12 jaar 3 euro)
Daginschrijving: 7 euro (kinderen tot en met 12 jaar 4 euro)

Meer info en voorinschrijven: www.bosloopbrecht.be
Facebook: www.facebook.com/bosloopvanbrecht en www.facebook.com/9ebosloopbrecht

Comments are closed.