Kindervaccinaties gestart

Het vaccinatiecentrum Noorderkempen startte op zaterdag 8 januari 2022 met de vaccinatie van kinderen jonger dan 12 jaar. Het centrum is helemaal klaar om de jongere bevolking te vaccineren. En Suske en Wiske waren erbij om de kinderen te verwelkomen. “We zijn blij dat ook deze groep vlot de weg naar ons centrum vindt”, zegt Cindy De Roeve, voorzitter van de Eerstelijnszone Noorderkempen.

1.768 kinderen in eerste weekend
“Vorige week organiseerden we een testdag voor de jongere bevolking. Zo’n dag geeft ons heel wat info over onze aanpak en of we die moeten bijstellen. Dat bleek niet echt nodig en dus kunnen we vandaag echt starten met de vaccinatie van kinderen jonger dan 12 jaar. De voorbije week werden in totaal 9.550 uitnodigingen verzonden. De eerste twee dagen, zaterdag en zondag, verwelkomen we al 1.768 kinderen”, gaat Cindy verder.

Suske en Wiske dragen hun steentje bij
“Om het geheel op kindermaat te maken, kregen we de hulp van Studio Vandersteen, de Standaard Uitgeverij en Strip Kalmthout. Zij droegen hun steentje bij om het vaccinatieproces kindvriendelijk te maken: met posters en een prikdiploma van Suske en Wiske. Suske en Wiske zullen hier op alle vaccinatiedagen aanwezig zijn”, verduidelijkt Cindy.

‘Blij dat ik aan de beurt was’
De 11-jarige Mats was een van de kinderen die al op de eerste dag een prikje kwamen halen. “Mijn oudere zus werd al eerder gevaccineerd, ik ben blij dat ik nu aan de beurt mocht komen. Een beetje stress? Nee, daar had ik helemaal geen last van. Alles is heel vlot verlopen en alle mensen zijn supervriendelijk. Dat ook Suske en Wiske erbij waren, gaf extra moed. Als straks nog meerdere kinderen een prikje krijgen, kunnen we misschien weer makkelijker met vakantie, of naar een pretpark of een tropisch zwembad.”

Comments are closed.