Koninklijke Fotokring BRAFODIA presenteert het BRAFODIA Jaarboek 2020

Mocht het Covid-19 virus geen roet in het eten hebben gegooid, zou de Koninklijke Fotokring Brafodia, in het weekend van 11-13 september, haar jaarlijkse Fotosalon georganiseerd hebben. Naast haar eigen werken zouden, zoals gebruikelijk, ook de best gequoteerde werken van de jaarlijkse bekerwedstrijd van de Samenwerkende Fotokringen Noorderkempen (SFNK) door Brafodia afgedrukt en tentoongesteld worden. In deze, in essentie digitale, wedstrijd meten de aangesloten fotoclubs, zich met elkaar in 8 categorieën en in 2 disciplines. Gelukkig werden alle deelnemende werken reeds verzameld vóór het uitbreken van Corona, zodat de wedstrijd toch heeft kunnen plaatsvinden.

De Koninklijke Fotokring Brafodia (www.brafodia.be) is een gerenommeerde vereniging in Brasschaat met uitstekende relaties met o.a. het gemeentebestuur van Brasschaat.

De Samenwerkende Fotokringen Noorderkempen (www.sfnk.be), waar Brafodia deel van uitmaakt, werden opgericht in 1976. Mil Scheers was jarenlang voorzitter van deze vereniging, vandaar dat de tweejaarlijkse provinciale wedstrijd nog steeds zijn naam draagt.

Omdat het reeds snel duidelijk werd dat het inrichten van een jaarlijks fotosalon niet mogelijk was onder optimale omstandigheden, heeft Brafodia besloten om dit jaar als alternatief een “Brafodia Jaarboek 2020” uit te brengen. Dit jaarboek bevat alle beelden, die op de tentoonstelling zouden gehangen hebben, dus zowel de geselecteerde beelden van hoger genoemde wedstrijd, alsook de beelden van onze leden. Elk beeld heeft voldoende ruimte gekregen om optimaal tot z’n recht te komen.

Behalve dat alle deelnemers een exemplaar ontvangen, wordt het jaarboek onder andere ook verspreid via enkele publieke plaatsen zoals het gemeentehuis, bibliotheek en toeristische dienst. Een dergelijk project kon natuurlijk enkel gerealiseerd worden dankzij de milde bijdragen van enkele sponsors.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.