Kuku Gallmann een bewonderenswaardige vrouw!

In september 2018 hebben wij Kuki Gallmann bezocht in haar reservaat in Kenia. Zij is auteur van verschillende wereldberoemde boeken en velen hebben haar verfilmd boek “I dreamed of Africa “ gezien. Wij hebben met een terreinwagen heel haar reservaat doorkruist én zonder mijn vrouw op voorhand te verwittigen, de wildernis te voet ingetrokken, onder begeleiding van een Masai en twee gewapende rangers. Mijn vrouw kreeg geen kans om terug plaats te nemen in de terreinwagen, want die was al weer vertrokken! Zij moest dus mee de wildernis in. Wandelen in de wildernis, vol wilde dieren, naast riviertjes waar veel slangen zitten, is een avontuurlijke belevenis! De Masai heeft ons héél veel uitleg gegeven over alle geneeskrachtige planten waar onze wetenschappers nog nooit van gehoord hebben. Wij moeten Kuki Gallmann dankbaar zijn dat zij haar reservaat wil beschermen en bewaren voor komende generaties.

Kuki Gallmann is een bewonderenswaardige vrouw, die héél wat heeft meegemaakt in haar leven. Zware ongevallen én, binnen enkele jaren tijd, haar man en zoon moeten begraven.Haar man stierf bij een autoongeval toen zij in verwachting was van hun dochter Sveva. Haar zoon, Emanuele, stierf in haar armen na een slagenbeet, toen die 17 jaar was.

Op de linker foto van de tweede rij zie je Kuki staan tussen twee acaciabomen, die ze heeft geplant, onmiddellijk nadat zij haar man en zoon had begraven… De grote acaciaboom is haar man en de kleine acaciaboom is haar zoon. Deze twee acaciabomen zijn het logo van “The Gallmann Memorial Foundation”.

Kuki Gallmann heeft een natuurgebied van 100.000 acre (zo groot als een Belgische provincie)
in de “Great Rift Valley” en probeert daar de natuur en alle dieren die daarin leven te beschermen. Via “Gallmann Memorial Foundation” bewijst zij dat Afrika kan overleven op een ecologische, creatieve manier van de rijke, natuurlijke flora. Veel planten zijn waardevol voor medicatie, enz… Zij heeft de plaatselijke bevolking ingeschakeld om dit te exploiteren, zonder de natuur te ontrieven! Zij ontving héél wat awards hiervoor.

Doch, vorig jaar op 23 april 2017, werd haar kamp en huis in brand gestoken (haar huis werd gered en de beperkte schade wil ze behouden als aandenken) én werd Kuki Gallmann neergeschoten in haar natuurreservaat door rebellerende mensen die haar reservaat wilden inpalmen, ontbossen en gebruiken voor landbouw. Een probleem dat zich wereldwijd voordoet! Kuki Gallmann werd vanuit haar reservaat overgevlogen naar Nairobi waar zij in het hospitaal na dagen vechten tegen de dood de aanslag overleefde. Toen zij na haar revalidatie terugkeerde, kon zij twee dingen doen: ofwel wraak nemen en die rebellerende mensen voor de rechtbank dagen, ofwel vrede stichten. Zij koos ervoor om vrede te stichten en mensen te overtuigen on de natuurlijke rijkdommen ecologisch te gebruiken met een economische rendabiliteit, zodat een héle gemeenschap daarvan kan leven! Proficiat lieve Kuki… Wij houden van jou!

“Your smile will go with the wind around the world and you will be an inspiration for the next generations!”

De kalender met u de foto’s van het bezoek wordt u gratis aangeboden door VN International en kan u hier downloaden en afdrukken.


 

Comments are closed.