Laatste ‘wandel je fit’, maar de vriendschappen blijven…

Op woensdag 28 juni kwamen ze voor een laatste keer bijeen: de deelnemers van ‘Wandel je Fit’, een initiatief van OLO vzw dat mensen met en zonder beperking dichter bij elkaar heeft gebracht. Ze gingen voor hun laatste tocht van 20 kilometer door de Brasschaatse natuur.

Cliënten van de dagbesteding van OLO vzw hadden het al een paar jaar in de benen: een wandelproject van 4 naar 20 kilometer in 15 weken. Dit jaar besloten ze om hun wandeltochten ook open te stellen voor andere mensen, met of zonder beperking. De gemeente Brasschaat lanceerde met plezier hun oproep. In geen tijd was de groep volzet.

Wat een succes is het geworden. Op wandel-vlak, maar minstens evenveel wat inclusie, verbinding en vriendschap betreft… Dat was meteen te zien op deze laatste dag.

Zo vertellen deelneemsters Chris, Annie en Jeanine: “Ik denk dat we hier wel vriendschappen aan overhouden. Ik vind het goed dat ze van die opsplitsing af willen: gehandicapten en niet-gehandicapten. Wandelen doet toch iedereen, ook al is het in een rolstoel voor sommigen? Dat zou in heel de samenleving meer gemengd moeten zijn. Vroeger was dat ook zo. Iedereen kan toch zijn plekske in de maatschappij hebben?’

Mensen wisselden gegevens uit en zien mekaar intussen ook buiten de wandeltochten… Twee deelneemsters hebben zich al geëngageerd om in het najaar workshops vilten te geven in het dagcentrum van OLO.

Anette en Kathleen: “Er zijn al mooie vriendschappen ontstaan. We willen die ook voortzetten. En los daarvan mag er zeker nog een vervolg op de wandel-je-fit komen.”

Als afsluiter na 20 kilometer wandelen was er nog een kleine receptie op het domein van OLO vzw aan de Miksebaan. De deelnemers toastten er op een geslaagde eerste inclusieve editie, en hopelijk komt er een vervolg volgend jaar!

Comments are closed.