Lentebloeiers op Vordenstein

Zondag 19 maart 2016

Lentebloeiers op Vordenstein blijft één van de vroegste lentebeurzen waarbij het accent op bijzondere planten ligt. Vroege voorjaarsbloeiers en bolgewassen staan er in de kijker en naast vroege vaste planten, grassen, rots- en gravelplanten is er ruimte voor mooie bomen, heesters, klimplanten en fruit. Ook groenten, zaden en kruiden en uiteraard bollen en knollen voor de zomertuin krijgen aandacht. Dit voorjaar zullen verschillende standhouders hun aanbod en kunde extra in de kijker plaatsen

Een greep uit de deelnemers:
Wim Maes van Cook and Herb zorgt dat u weer smaak krijgt in uw moes- en kruidentuin met een groot assortiment kruidachtige slasoorten en veel onbekende kruidenvarianten zoals zeevenkel, rode bessenmunt, Corsicaans rozemarijn evenals aardperen, zonnewortel en Inca knolletjes en uiteraard ook zaden zodat u al snel zelf aan de slag kunt.

Alpenplantenkwekerij Cathy Portier brengt vooral rotsplanten en schaduwplanten en laat mooie combinaties in potten zien, zodat u zelfs met weinig moeite op een klein zonnig balkonnetjes een stukje Alpen kunt tevoorschijn toveren.

Catherine Böttcher brengt haar nieuwste clematissen mee waaronder een volledig dubbele groenbloeiende clematis ‘ Green Passion’, die in de zomer langdurig bloeit op een halfzonnige standplaats en een rustpunt vormt tussen al het zomergeweld.

Ineke De Putter brengt vooral vroege voorjaarsbloeiers mee waaronder een uitgebreide collectie van schitterende bosanemoontjes en daarnaast nog onbekende juweeltjes uit het Oosten zoals Heloniopsis kawanoi en Tupistra jinshanensis. Google deze namen eens op het internet en u zult direct vallen voor de schoonheid van deze volledig winterharde planten.

Dirk en Vera van Pokertuin verrassen u met degelijke vroegbloeiende schaduwplanten, hosta’s en varens.

Gezond van bij Ons brengt ons gezond fruit uit Limburg met buiten de traditionele goede fruitbomen vele lekkere producten gemaakt van fruit van bij ons zoals vlierbloesemsiroop, bramenstroop, confituren en vers fruit.

Jean Caberghs . brengt u, naast vooral dubbelbloemige Helleborussen, veel bollen in potten. Niet alleen tulpen en narcissen maar een grote collectie sieruien (Allium) , Camassia’s en een mooie collectie nieuwe Keizerskronen (Fritillaria)

Henri Govaerts heefteen grote collectie degelijke vaste planten en verrassend winterharde kuipplanten zoals Phormium.

Michiel Smets zorgt voor de exotische toets met Orchideeën en winterharde palmbomen en brengt ook hortensia’s mee

Oranjerietuin Vordenstein zorgt voor bijzondere zomerbollen en knollen en uiteraard een (beperkt) aanbod gegeerde dahliaknollen uit de collectie.

Lentebloeiers op Vordenstein op zondag 19 maart 2017 van 10 tot 17 uur in de Oranjerietuin van Vordenstein te Schoten (Ingang via parking Kopstraat)

Toegang gratis

Honden zijn op het domein niet toegelaten.

Lentebloeiers op Vordenstein is een initiatief van Tuinpunt VZW (www.tuinpunt.be)

Comments are closed.