Literair café

Koen Aerts over Kinderen van de repressie. Hoe Vlaanderen worstelt met de bestraffing van de collaboratie. Donderdag 26 september 2019 om 20u00 in de Ruiterhal, Azalealaan 6 Brasschaat.

De Tweede Wereldoorlog is niet gestopt in 1944. Niet alleen wie verdacht werd van samenwerking met de nazi’s kreeg de rekening gepresenteerd, ook hun kinderen deelden in de klappen. Velen droegen de oorlog en de repressie een leven lang mee: ze werden geconfronteerd met praktische en familiale problemen, schuldgevoelens, wrok, het oordeel van de goegemeente en een heleboel onbeantwoorde vragen. Die zeer uiteenlopende verhalen staan centraal in Kinderen van de repressie, een analyse van deze erfenis van de jaren veertig in Vlaanderen. Het boek vormde de basis van de gelijknamige Canvasreeks (2017).

Koen Aerts is doctor in de geschiedenis verbonden aan de Universiteit van Gent. Hij publiceerde verschillende bijdragen over de collaboratie en repressie in België. Koen Aerts praat over Kinderen van de repressie met historicus Antoon Vrints.

De Literair Café formule is een organisatie van De Lezer vzw, de gemeentelijke bibliotheek en Cultuurcentrum Brasschaat.
Kaartjes: www.cultuurcentrumbrasschaat.be € 5,- vriend € 4,- (kassa + € 1,-)
De literair café wordt georganiseerd in het kader van 75 jaar Bevrijding.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.