LIVEMUZIEK DO 16/7 OM 20U IN DE POLYGOON (FOYER)

Wim Brabants met ‘Vier eeuwen muziek voor fluit solo’. Op het programma muziek van Jacob Van Eyck, William Babel, Georg Philipp Telemann, Anton Stamitz, Arthur Honegger, Claude Debussy e.a. met verschillende types dwarsfluiten en blokfluiten aangepast aan de uitgevoerde muziek.

Wim Brabants genoot zijn opleiding aan de conservatoria te Antwerpen, Gent, Brussel en Den Haag bij ondermeer Frans Vester en Barthold Kuijken. Van 1977 tot 2015 doceerde hij dwarsfluit en kamermuziek aan LUCA, campus Lemmens.

Onder zijn impuls ontstonden diverse barok- en kamermuziekensembles die zich specialiseren in de uitvoering van 18de en 19de-eeuwse muziek, vertolkt op authentieke instrumenten, zoals ‘Le Plaisir des Dames’, ‘La Fonte Barocca’ en ‘Quadro Viegas’. Verder maakte hij ook deel uit van diverse buitenlandse ensembles voor oude muziek, zoals ‘Concert Royal Köln’ (vele optredens in Duitsland, waaronder de ‘Arolser Barock-Festspiele’) en ‘Lauto mobile’ (Saarbrücken). Ook was hij fluitist in het Duitse barokorkest ‘Collegium aureum’ (concerten in Keulen, Basel, Zurich en Gent), het ‘Consortium Antiquum’ en ‘Musica Polyphonica’, waarmee hij verschillende cd-opnames realiseerde en voor belangrijke buitenlandse concertorganisaties optrad (Frankrijk, Duitsland en Zwitserland).

Van 1995 tot 2012 was hij dirigent van The Belle Epoque Orchestra, later omgedoopt tot Brabelio.

Zijn speurtochten naar vergeten muziek uit de 18de eeuw leidden o.m. in 1992 tot de ontdekking van drie blokfluitsonates van graaf Unico Wilhelm Van Wassenaer. In 2015 ontdekte hij een onbekend fluitconcerto van Pierre Gabriel Buffardin en in 2019 acht fluitsonates en een set met variaties van diezelfde componist.

Gratis livemuziek voor max. 25 persoon. Nodig vooraf in te schrijven via depolygoonvzw@gmail.com of telefonisch op 0468 49 72 50.
Meer info: https://www.depolygoon.com/kalender
De Polygoon, Kapellei 15 in Brasschaat Maria-ter-Heide


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.