Maak kennis met het “Reigersbos”!

Zondag 20 juni 2021 kan je op stap gaan in het Reigersbos met een natuurgids. De gids verwelkomt de geïnteresseerde wandelaars om 14u op de parking achter de kerk in de Schouwvegersstraat, 2040 in Berendrecht. Het Reigersbos heeft een oppervlakte van ±4,3 ha.

Samen met de omliggende gebieden is het domein bijzonder waardevol als broedplaats voor de blauwe reiger. De reigers nestelen in de kruinen van de eeuwenoude eiken. Het kasteel en het bos, vroeger gekend als “De Ster” kregen door de talrijke aanwezigheid van de reigers stilaan een andere naam. Reigerhof werd Reigersbos en de Olmendreef die door het domein loopt kreeg als officiële benaming “Reigersbosdreef. Reigers zijn de eersten om in het voorjaar naar onze streken te komen, zij zijn ook bij de eersten om ons weer te verlaten. Reeds einde juli, begin augustus trekken de eerste reigers reeds weg. Maar elk jaar ontmoeten wij nog reigers in het najaar en zelfs in de winter. Zeker een aanrader!

Iedereen is weer van harte welkom! De wandeling duurt 2 à 3 uur, deelname gratis en inschrijven is niet nodig! Wat je zeker niet mag vergeten zijn stevige schoenen! Organisatie: Natuurgidsen regio Kalmthout
www.nareka.be Info: [email protected].


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.